torsdag 27 juli 2017

ORC European Championship 2017 - Gdansk - Day 1 Offshore race

Med regn i princip under hela dagen på Zatoka Gdanska, Gdansk bukten, gick båtarna i mål under kvällen. Den längre banan för Class A och Class B kortades i den framåt kvällen minskande vinden. Class C gick i mål senare på kvällen.
Den dojande vinden gjorde det besvärligare för de långsammare båtarna i klasserna att nå topplaceringarna. För Class C så kom det vind igen framåt kvällen. På havsracet användes Ocean for PCS som är en en time on distance beräkning. Banorna såg ut att vara roligare än på länge.
X-332 Explorer

Class C vanns av Patrik Forsgren i First 36.7 före Katariina II och tre av Italia 9.98orna, Immac, One Group och Directo. De tidigare europa mästarna Sugar 2 kom lite överraskande på 7 plats och Steen Christensen i Italia 9.98 på 9 plats.
Knut Freudenberg i sin First 36.7 Halbtrocken kom in på en 6e plats.
MAT 1180 DataCom

Class B vanns av svenska MAT 11.80 Datacom vilket är första riktigt fina placeringen för dem i den båten. Riktigt fin start på EM.
Öresundsgänget på Swan 42 Sirena blev tvåa och första X-41 Dockenhund blev trea.
Aquatich som jag skrev om vann en fjärde plats. Ska bli spännande att följa. X-41 dominerade i alla fall inte offshore racet.
Soto 40 Sportsfreund

Class A vanns av Öresundsgänget på Erik Berths Swan 45 Tarok före Den finska Swan 45 Blue Nights. Trea blev tyskarna i Soto 40 Sportsfreund.
Inga överraskningar.

Dagens seglingar blir Inshore racing vilket då innebär kryss/läns bana, två race är planerade. Sydvästlig skiftande vind med regn är prognosen. Nu gäller det att hänga med för svenskarna som gick bra igår.

Inga kommentarer: