lördag 10 maj 2014

North Sails Trim Cup 2014 - Dag 1 Race 1 och Race 2

Efter två helgers träning i Lomma med fantastiskt väder började morgonen med regn och vind från sydväst.
Upplägget var så att dagen började med två timmars träningspass för att avslutas med två race. För oss ombord på Grynet var det perfekt för vi hade aldrig kört ihop efter manfall i planerade besättningen.
Mot slutet av träningen kom Mathias Lantz från North Sails ombord och tipsade oss i hur vi borde köra våra nertagningar inför rundningen av länsmärket. Vi fick inte till nertagningarna till belåtenhet.
När vi fixade första godkända nertagningen så tog vi paus. 
NS Trim Cup 2014 - Magnus Grubbs bild

Inför första racet bytte vi till lätta genuan och lättvindsspinnaker.
1300 var det dags för första start. Vi kom för långt under linjen och när vinden vred emot så nådde vi inte upp utan gjorde ett slag över till babord. Vi ligger nu på hög kurs och den mediokra starten räddas till viss del. Vi gör en fin första kryss och rundar som första båt i klassen. Carmen, X119, jagar och närmar sig liksom Josefina, X-37. X-99orna ligger också nära i den lätta vinden.
I mål är Carmen först och vi nummer två. Carmen gick om när vi gippade för att få styrbordsposition vid läns rundningen.
Slutresultat i första race blir:
1. Beatrix
2. Carmen
3. Grynet

I andra racet får vi en dålig start bakom Seascape 27 och klämda av Mille. Vi seglar upp oss på första kryssen och länsen går bra i den ökande vinden. Vinden låg innan start på strax över 6m/s så vi bytte till dagsfärska Genua 1 H.
Vi går i mål som andra båt efter Carmen men X-99orna Beatrix, Mille och X-34 TemptationXär för nära och vi får en 6e plast.
5a efter första dagen. Imorgon måste vi få till starterna  om vi ska ta oss uppåt. Nöjda annars med dagens segling.

Här hittar ni resultaten:
North Sails Trim Cup 2014 resultaten

Inga kommentarer: