söndag 18 augusti 2013

SM i C55 - en rapport från Håkan Rydlöv och Christer FlygareSM C55 Dag 1

Dag 1 var det ett riktigt buskakör. Vinden kom, vinden vred, vinden gick och det var allt man fick. Efter första kryssen, som blev sträckbog för några, så seglades samtliga bogar både med och utan spinnaker. En båt broachade för spinnaker medan vi låg i total stiltje
Endast 7 båtar lyckades gå i mål inom maxtiden på den segling som genomfördes. Det innebär att 25 båtar börjar med en 34 poängare. I banan låg dessutom en liten ö som man fick ta i beaktning. Vi var minst sagt besvikna på att seglingen genomfördes. Vann gjorde Anett Sjöö och Per-Erik Johansson. Övriga resultat är vi inte helt säkra på eftersom resultaten inte går att finna på arrangörens hemsida. Dåligt.
SM C55 Dag 2

Dagen inledes med att starten blev uppskjuten pga för lite vind. Efter 1 timmes väntan kom seglingarna igång. Vinden blåste nu från SV med en styrka av 4 m/s. Fina förhållande jämfört med gårdagens. 5 seglingar avverkades, med lovartsfördel i alla. Efter omstart i första seglingen, så gällde black flag resten av dagen. Bäst klarade sig ostkustseglarna med undantag av Thomas Hurtig. Våra egna insatser slutade med en 16e plats med en 6e plats som bästa resultat. Bäst av Öresundsfleetbåtarna är nu Björn Flygare/Oscar Johansson med en 15 plats. Team Lindgren från Viken ligger på en 20e plats.

SM C55 Dag 3

Sista dagen på C55 SM började åter med uppskjuten start. Efter ca 1 timme lämnade båtarna hamnen i en långsamt tilltagande lätt bris från syd. 3 seglingar stod på programmet och inget var ännu avgjort. Ledde gjorde Fredrik Karlsson från Djursholm med Per-Erik Johansson/Anett Sjöö, Björn Sandberg och Tomas Hurtig tätt efter. Banområdet innehöll alla dagar två skär som påverkade vägvalet. Dalarö är för litet för allt utom optimistjollar. Det var samma seglare som utmärkte sig från dagen innan och när det hela var över så hade de 3 första båtarna hållit sina placeringar skickligt, vilket innebar att Fredrik Karlsson med besättning blev svenska mästare 2013 med två barn i tonåren som besättning. Vi blev till slut 11a med Björn och Oscar hack i häl på en 13e plats. Team Lindgren x 3 blev 20e placerade. Bröderna Gunnarsson i båt nr åkte lite oväntat hem inför sista seglingsdagen när dom drabbades av två olika protester dag 2. Vi ser redan fram emot nästa SM som kommer att gå i Halmstad.
Resultatet finner man här
http://www.dbk.nu/index.asp?g=9&r=161

/Håkan och Christer

Inga kommentarer: