fredag 19 oktober 2012

Rolex Middle Sea Race 2012 - Welcome

Jag kom ner igårkväll och åkte direkt till välkomstpartyt för att träffa gänget. Vi blir 8 man ombord. Italienarna ombord har tänkt ut att de kör ett skift och vi nordbor ett. Vid varje avlösning ska positionerna noteras för att vi ska se vem som är bästa skiftet. :-)
Per Ahlberg som äger båter tillika skipper är flerfaldig Maltamästare i Laser och brukar slå deras OS-kandidat. Dettta bekymrade malteserna kraftigt eftersom OS-kandidaten seglar på heltid.


Kul gäng och båten har fått två Go-Pro kameror som ska ge uppdateringar på facebook.
Vill ni följa oss kan ni klicka gilla på facebook http://www.facebook.com/#!/windriven

Rejält Welcome party på Royal Malta Yacht Club med live band och bra tryck. Race officerns fru lovade att skicka upp startflaggan om vi var lite tidiga i starten. Det är ju flaggan som gäller inte skottet. ;-)
En engelsman skulle knyta en lina i STIG så kunde vi fånga upp den och bara hänga på tyckte han.

Här nere har de också byggt sina egna H-båtar. Finns många i fleeten. Dock hade någon tagit hit en gammal Artekno och körde förbi de andra.
Det blev lite deppigt bland hemmaseglarna. De har ju ett stolt Maltesiskt kors som mönster på akterdäck.
En kul grej är att H-båtarna ligger också med aktern innåt. Fundera på hur man får till det utan motor. :-)

Återkommer med reportage från Big Boats. Racet har en rekord stor fleet i år. Kul att de fixar att ha en fleet från från de största Maxi yachts till en Dehler 34SV. Vi är nog minst. Finns en Azurre 33 som jag trodde var mindre men Dehlern ser nog mindre ut om man lägger dem bredvid varandra.

Inga kommentarer: