måndag 22 oktober 2012

Rolex Middle Sea Race 2012 - rapport efter andra dygnet

Vi ær på væg att runda Stromboli. En historisk plats. Vi ær bra med fortfarande. Vi høll oss på lovartskanten før att separera frånspåret de andra kørde.
Vi såg på AIS att de andra gjorde 1.5 - 2 knop. Vi hamnade i stiltje i 1.5 timmar och var ganska nedslagna. I Messina Straight hade vi motstrøm i 1 timme och det var grymma strømvirvlar i vattnet.
Efter skiftbyte i stiltjen så fick vi och en Solaris 40 bra med vind och kørde i ca 2 timmar i 6-6.5 knop. Sen mojnade det ochvi høll kanske 3.5 knop till morgonen.
Nær det ljusnade såg vi stora spinnakrar komma från vænsterkanten.
Vi har massor med stora båtar kring oss och det kænns bra. Fæltet ær efter 48 timmar væl samlat.Vi ær den ensamma oranga båten strax bakom en i blå færg. Vi  tog vænsterkanten uppe vid Stromboli och det har betalat sig bra.
Kænns bra.

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Vi fick till en fantastisk rundning av Stroboli. Låg i eftermiddags total tvåa. Ær nu på væg mot Palermo. Vi får se læget imorgonbitti. Natten ær lång.

Anders Nilsson sa...

Dramatisk dag. Fastnade førra natten i stiltje tyværr. 0.00 knop i 10 timmar innan vinden kom tillbaka idag. Jagar nu de andra. Fastnade i en fiskelina før en halvtimme sen. Jobbigt. Åskan dundrar och vi har fått lite regn inatt. En tornado kom kusligt næra. Vinden vrider mot och det blir nog kryss hem. Stæmningen ær fortfarande bra ombord - vi har kommit in i lunken. Delfinerna hoppar runt stæven och syns i blixtrarna. Nu ska jag sova en liten stund och læmna øver rodret till Per.