onsdag 27 juni 2012

JSM 2012 - Fullt ös bland Juniorerna!

Viveca Bertilsson skickar en rapport och stämningsbilder från JSM från Råå i norra Öresund.


Hej

Nu har seglingstävlingarna pågått i två dagar, inne på sin tredje. Regn har avklarats, blåst har avklarats men även uppehåll och en fullbokat Regattamiddag har avklarats. Det finns egentligen inget som en seglare bangar för!

Hamnplanen & vattnen utanför Råå har kokat under några dagar. Seglare, föräldrar, båtar, trailers och följebåtar har samsats. Volvo Ocean Race är på plats, Turistbyrån har informerat om vad Helsingborg erbjuder, det har provats på brädsegling och kustroddarna kommer att vara på plats idag med nya utmaningar på sjön. Varje dag är det AfterSail med grillning & musik.
När det gäller optimistjollar har det gått från 250 tävlande till 35 stycken som tagit sig till Guldfinal (varav 3 kommer från RååJolleKlubb!). Utöver optimister har det tävlas det i RS Feva, Zoom8, E-jolle, Laser-radial, Laser-standard, Kona, 29’er och Xsmall (även om vädret för de minsta varit lite för bra vissa av dagarna). Det blir en spännande sista dag på torsdag då skall sista tävlingarna avgöra vinnarna i alla kategorier.

Hälsar
Viveca



Inga kommentarer: