söndag 26 februari 2023

Mycket snack i veckan men också lite verkstad

I Thailand blev Brett Beyer världsmästare igen i ILCA7. Han är grym denne seglare. Bara att lyfta på hatten.
En del svenskar var också på plats den här gången Ulf Myrin, Anders Wennberg, David Bourghardt, Birger Thörnqvist, Ann Lorén och Nils Jöninger var på plats. 
Ann Lorén, Ulf Myrin och Anders Wennberg har gjort 23 race i Thailand eftersom de kört både ILCA6 och ILCA7. Imponerande fysik. Ann Lorén vann brons i ILCA6 damer. Grattis!

Brett Beyer Världsmästare

Den här veckan blev det annars en del seglarsnack.
Ludde Lindqvist höll föredrag i torsdags för ILCA Sweden medlemmar om sin satsning och hur han hanterar studier med seglingssatsningen. Kul kväll med bra uppslutning och bra snack om att lägga upp träning. 
I onsdags så var det årsmöte i Folkbåtsförbundets Skåne fleet. Fleeten har ökat med fyra båtar under 2022 till 31 folkbåtar i Skåne. Det diskuterades en del om säsongen 2023 och vilka regattor som gäller. Kan det bli ett distriktsmästerskap 2023? Torsdagsseglingarna i MSS kommer att ha egen Folkbåtsklass. 9 Folkbåtar i hamnen. Trevlig kväll som avslutades med kaffe och smörgåstårta.
Träningsmässigt blev det ett gruscykelpass, ett spinningpass och idag ett pass i ILCA. 

Nollgradigt i morse som steg till 3 grader i eftermiddags. Mindre än 4grader i vattnet kräver tjock våtdräkt.

Hyfsat hård vind från nord nord väst. Nordgående ström som höjde vågorna och vind som närmade sig 10m/s. Simon Linse och jag körde ett pass. Jag körde först 45min själv innan Simon anslöt. 
Vi gjorde en lång kryss ihop uppdelad på 6x3min intervall med fullhäng och sen en läns hemåt. Det är tungt på vintern. Vinden känns som den är tyngre, kylan och kläderna gör det inte lättare. 
Bra kvalitet och jag är nöjd med speeden i slutet på kryssen. Uppenbart att jobba med skotningen, plan båt och balans som är nyckeln. Länsen hemåt var en utmaning i vågorna och vinden. Man vill ju inte gärna bada.
Man får vara glad man kom ut på vattnet även om jag gärna varit i Thailand och fått lite värme.



Inga kommentarer: