torsdag 18 januari 2018

ORCi European Championship 2019 - Hur gör vi en plan fram till augusti 2019

Det finns ju många olika teorier om hur man bör gå på en satsning. Börja med båthanteringen för att bygga på med fart och taktik.
Jag tror det är effektivare att ta sig an hela paketet till 50% nivå, sen 80% nivå för att sen finlira.
RYA har publicerat en ganska enkel men systematisk variant. Kör man igenom detta till 50% för att sen börja om och lägga på så man får det att till 80% nivå och sen får man ta det om igen och ladda på mer så tar man sig garanterat uppåt i resultatlistorna.

http://www.waypointamsterdam.nl/performance_racing_trim_1.html

Frågan är då vad man ska göra för förändringar.
Om man kollar i listan från RYA så kan vi ju redan nu få igång aktiviteter för båten och oss i besättningen. På Tactics delen så kör jag personligen redan Laserträning och vid varje pass så har vi coach. Nu har vi mest haft båthantering och båtfart av Laserjollen men framöver borde vi lägga mer tid på teoridelarna och sen ut och praktisera bankappsegling. Kortbanorna som vi kör gör ju att tempot hålls uppe och att snabba beslut tränas in.

Bara att göra listan på regattor kräver sin tid men också att få gänget att vara med på det kräver tid och sen krävs det energi och tid för att följa upp att allt blir genomfört.
Om vi börjar med förberedelserna.
Det räcker ju inte som förberedelse att säga att på VM i Köpenhamn blev vi 32 av 59 och nu ska vi ha som mål topp 20 eller topp 10. Det är ju en bra grej att sätta nivån på insatsen redan i inledningen av projektet. Jag satte som mål att få segla i Gold fleet i Köpenhamn. Vi missade med en grymt liten marginal på 2.5p. Satte vi målet för lågt?
Vad är målet med ORC EM 2019? Vad ska då vara målet 2018? Vad kommer sen att krävas för att nå dit vi vill? Hur mäter vi effekten av ansträngningarna så att vi är på rätt väg?
Vilka hinder och utmaningar finns på vägen?
Vilken är en rimlig målsättningen med en standard båt? Vilken målsättning kan man ha med en  besättning som jobbar fulltid? Vilken budget får det vara? Vem ska betala?
Dags att kolla på regattor som är bra träning. Är det kanske feltänkt? Vad krävs egentligen av en bra regatta så att det ger någonting för träningen?

Inga kommentarer: