lördag 27 januari 2018

En bra träningsvecka, ett riktigt bra Laserpass idag

Idag var temperaturen tillbaka på 5 plusgrader och vinden låg på 4-5m/s.
Öresund blir då oemotståndligt så Stefan Sandahl och jag drog ut och körde långa kryssar och länsar upp mot bron.


Ett träningspass i Laser som idag kändes direkt i benen. Skotningen är mest block-i-block under de här förhållandena så alla träningspassen på gymmet med att stärka armarna gjorde inte så stor skillnad idag. Däremot känns det att all träning ger bättre koncentration på att röra kroppen hela tiden och få till takten med styrningen. Laserjollen delar ut beröm så fort det blir rätt men är lika taskig tillbaka om det blir fel.
Det går stundtals riktigt bra sen ska det bara funka hela tiden också.


Vår skotningssimulator på Friskis och Svettis på Ön i Limhamn är en skön sak. Med vikten på max så känns det ungefär som ett Laserskot. I den här gör jag just nu 30+20+20+10 på båda bogarna. Det gör då 200 omskotningar. Det är ungefär som en 10min lång kryss om man kollar på videos från de som är bäst. Snart ska det gå på riktigt. ;-)


 Nästan 2 timmar effektiv kryss/läns träning idag. Jämnt och kul i januari. Det blev tyvärr bara 2 seglingspass i januari men desto fler på gymmet.
Ska det bli segling i januari får man verkligen ta tillfällena. En fördel är att det är inte så trångt i omklädningsrummet. 

4 kommentarer:

Pelle sa...

Vad tycker du är en bra träningsvecka? Hur mycket tränar du då?

Anders Nilsson sa...

Fyra pass på en vecka tycker jag är bra för mig. Den här veckan har jag kört 2 gympass, 1 cirkelträningspass på MSS-gympan och ett Laserpass. En kass vecka blir det kanske två pass. Sen går jag 1-2 timmar om dagen också förutom passen. Jag hade stegräknare ett tag och det blev 17000steg/dag.
Eftersom jag är över 50 år gammal har jag spolat allt som sliter på kroppen. Innebandy, racketsporter, löpning etc.
Landsvägscykel, gym, MSS Cirkelträningsgympa och Laser är väl det jag gör just nu.

Anders B sa...

Har du nån bild som visar hur man använder skotträningsmaskinen?

Anders Nilsson sa...

Ska se om jag kan få till någon videosnutt näste gång. :-)