lördag 15 oktober 2016

Mästarnas Mästare 2016 - dag 1 - material problem med J-70 sänkte tempot rejält idag

Jag bänkade mig i förmiddags för att följa racen framför datorn. Bra upplägg med on-line resultat, leaderboard under racet, on-line video av SolidTango bådade för en bra förmiddag. 
Frågan är om man har blivit för bortskämd med Star Sailors League eller? Det går för långsamt det härmed mycket väntan. Klockan ett idag hade jag fortfarande inte fått se Martin Fridh & Co segla. Tog en paus och drog ut med hunden istället.
Evenemanget är en kanongrej där sveriges mästare i segling träffas och gör upp om vem som är bäst. En kul grej. Man representerar på något vis både sitt team, klubb och båtklass. Vilket team är egentligen bäst av alla de 40 svenska mästarna i segling? Vilken klubb är bäst? Vilken båtklass har de bästa seglarna?

Bilderna från båtarna gav inget för upplevelsen.

Evenemanget i år brottades med mycket problem med båtmaterialet och det var mest väntan när jag försökte följa det idag på hamnen.se . J-70 rullfockar som har varit ett problem också under årets Allsvenskan visar sig krångla till det ordentligt på årets Grand Final i Båstad.
Ett blåsigt Båstad gjorde dessutom att man valde att köra utan gennakers idag. Tycker nog det var rätt beslut så inte dessa också blev förstörda.

När racen är igång så är det naturligtvis kul att följa. Sista racet är en riktigt spännande fight när Strandberg tar starten och leder medan Edman som kommit efter seglar upp sig hela tiden, Drake och C55 seglar tight i rundningarna. Allt är på plats för att följa med spänning.
Det blir till att följa från mobilen imorgon istället för att bänka sig framför datorn. Kanske läge att ta sig upp till Båstad?
Imorgon ser vinden ut att ha lagt sig så det blir förhoppningsvis läge att köra gennaker.

4 kommentarer:

Leino sa...

Hakar på focken is Da shit!! Sista racet var en rysare. Kul o se även utan gennakers. Förstår att man sparar på dem vid en sådan här regatta.

Anders Nilsson sa...

Ja, hakar är kanske grejen.
Lång dag för deltagarnas 20min segling.
En reflektion är att 38besättningar hade varit en av de största SM-fleeten. Grym mängd medaljer.

Claes..../)..../).../)../)..¤.... sa...

Vi syr alla J70 fockar med blixtlås i hela förliket, inga problem då, NSfocksrna har webbingband med enkla tryckknappar.

Pelle sa...

Hur många har ni sytt Claes? ;-)