lördag 29 oktober 2016

Halloween Race 2016 - Även ett inställt race är ett race - i alla fall för seglingsledningen

Med dagens väder hade det inte hjälpt med rätt kläder hur gärna man än vill. Strömprognosen igår kväll var helt galen men blev realitet idag.

Jag har nog aldrig sett en så stark ström som idag utanför Malmö. Lägger man sen ovanpå en medelvind på 14-16m/s så finns det bara ett beslut att ta och det är att ställa in dagens seglingar.


 Vågorna var förvånansvärt låga men det blir ju så med så kraftig medström. Vattnet har säkert stigit en meter den senaste veckan så det förklarar väl varför det är så stark ström.
Medan vi väntade hittade några av J-24 seglarna en bok med skämtteckningar i. Den här var en av de mer politiskt korrekta men den hade nog varit signifikant idag.
Hur som helst är det grymt tråkigt när så många seglare är tillresta och alla funktionärer som ställt upp att behöva ställa in.
Imorgon är det träningsdag för Melges 24 med riktigt hög nivå på tränarna. Prognosen ser betydligt bättre ut så för dem är det inte bortkastat att ha kommit hit. Vi får ta oss en funderare inför nästa år om vi ska ha söndagen med i planen på något sätt.
93 personer är anmälda till klubbfesten ikväll så det blir säkert hög stämning som avslutning på dagen i alla fall.

2 kommentarer:

Martin sa...

Det är när tuffa beslut ska tas som en bra tävlingsledning behövs. Bra hanterat!

Anders Nilsson sa...

Med facit i hand så var det rätt beslut och det är ju skönt det. Klocka 15:00 blåste det fortfarande hårt och strömmen var fortfarande kraftig.
Vi ska ta en diskussion om hur vi gör inför nästa år. Kanske ska det vara ett två dagars race eller som Melges 24 klassen gjorde en tävlingsdag och en träningsdag.