måndag 21 september 2015

Piskade och förnedrade på Silverrudder

Paul Gaskell-Brown och Sebastian Larsson i sina Jenneau OD 35 respektive J-105 mötte Black Maggy på Silverrudder. Canting Keel och foils.
Här är en videoupptagning när de flyger förbi en trimaran.

5 kommentarer:

Sebastian Larsson sa...

Jag har seglat mot denna nu i två år. Detta året hade båten förutom swing-keel även bärplan. Jag lyckades med att vinna starten och höll min position jämsides med Paul ända tills mål där Paul drog längsta strået och där jag satte mig på land efter en alldeles för vågad manöver. Wolfgangs båt är ju helt fantastisk. Frågan är hur vi skall kunna vinna så länge han är med? Konceptet för Silver Rudder kommer att stå fast. Det är inte rättvist men det är inget som diskuteras. Men, seglingen skall genomföras och jag kommer att ställa upp nästa år med ambitionen att vinna. Det finns många faktorer som gör att det går att slå Wolfie. Ännu mer vind och hans båt kan gå sönder. Ännu jämnare race och han får tufft med att hantera sin swing-keel.

Anonym sa...

Grymt cool men framförallt snygg! Kan det lverhuvudtaget bli mer rättvist? Först i mål vinner. Inga handikapp.

Anders Nilsson sa...

Rättvisa?
Att bygga den snabbaste 35 fotaren är ju grejen. Gör man det är det naturligtvis rättvist om man vinner. Påminner om Flåklypa grand Prix.
Black Maggy väger bara 3139kg och har 134m2 gennaker och 39m2 i storen gör ju det omöjligt på ett race runt en ö med en konventionell båt. Kul du tror du ska slå den Sebastian. Det är nog ett haveri som krävs. ;-)

Peter Kross sa...

även Black Maggy en träbåt. Det finns ju Kohlhoffs One Off som också gjorde bra ifrån sig (kanske inte lika extremt).
Intressant att det finns träkonstruktioner som är så lätta och seglar så bra.

Peter Kross sa...

vart tydligen fel då Black Maggy är byggd i kol men bra gömmt bakom träfinish...