fredag 5 juni 2015

T-780 får inget DH-brev

Thompson T-780 går inte att mäta in i DH-regeln. Märkligt.


Det visar sig att vår förhoppning att genomföra samtliga kappseglingar som ingår i Öresundskuppen grusas. Båten får inget mätbrev i DH under 2015 p.g.a. något beräkningstekniskt problem, för stor segelyta (i förhållande till längd eller vikt, förmodar vi) är tydligen orsaken. Vi kommer i vart fall att genomföra samtliga svenska seglingar som ju seglas i SRS, men vi kommer inte att kunna detaga på de danska seglingarna. Tråkigt för oss, och förmodligen inte speciellt främjande för segelsporten att moderna sportbåtar tydligen inte kan mätas in i Danmark.

3 kommentarer:

Jonas Lovén sa...

Trist att inte kunna delta på varken Amager Cup nu till helgen och inte heller på dom danska höstseglingarna. Då återstår bara Ven Runt och Malmö i slutet augusti som ju seglas i SRS, sedan är vår säsong slut. De besked vi fått från Danmark är att DH inte kan beräknas p.g.a. stor segelyta och att beräkningsmallarna tydligen inte kan justeras.
SRS hade inga problem med beräkningen, frågan är varför beräkningsmallen för DH inte har vidare ramar? Och varför man inte vill göra dom justeringar som behövs för att DH ska kunna användas för sportbåtar?

Anonym sa...

Ju mer din båt avviker från normbåten (BB10, guds gåva till mäskligheten), dess mer missgynnas du i DH. Avviker du för mycket så får du inte vara med över huvud taget.

Anonym sa...

Skriv x-780 istället så får ni ett kanon mätbrev