tisdag 23 juni 2015

Grynet - Själland Runt på gång

Vårt nästa race blir Själland Runt som startar på torsdag kväll. Idag har jag gått igenom alla säkerhetsprylarna som krävs, bytt storsegel till gamla storen lyft i reachern och gamla genua 1 light och inhandlat käk till oss. Vi sparar våra nya grejer till VM.
94 anmälda till årets race får ju betraktas som en succé för Helsingörs Sejlklub. Racet som är en dansk klassiker förtjänar verkligen att få nytt liv. Kan det bli över 200 nästa år?
Vi ska köra i löb 13 med sex andra.

3 kommentarer:

Johan sa...

Vore det inte kul att segla SR med nya stället? Fint med tid att "lära" fintrimmet" även på distanssegling. ORC VM omfattar ju även ett par distansrace. Tror du inte på NS/3DL dukens livslängd...?

Anders Nilsson sa...

Jo, det är klart. Nog håller seglen.
Jag räknar med att de timmar vi får här med reachern och spetsiga spinnakerbogar är värt det hela vad gäller trim och boat handling.
North sails seglen börjar vi hitta hur de ska köras mer och mer men det gäller att ha bra referenser som andra båtar om det ska ge något mer. På SR blir andra faktorer dominerande som vägval där ström och vindvrid överskuggar det hela.
Vi kommer att köra med de gamla seglen framöver i andra DH race också som Bröndby Sailors Cup och Mumm-Stelton. ORCi racen blir med nya garderoben Malmö Offshore, ORC Deutsche Meisterhaft och KDY Big Boat. Vi har inget giltigt SRS just nu eftersom vår blå spinnaker inte är inmätt i SRS. Får se hur jag gör med Ven Runt.

Anders Nilsson sa...

Följ oss här:

http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=574