söndag 26 april 2015

Dagens träningspass gick i duggregnets tecken

Till en början såg det lovande ut. Vi kommer att hinna segla med nya genuan innan North Sails Trim Cup.

Medan vi riggade började det duggregna. Ett störande småregn som verkligen blötte ner. Vi stack ut och körde några repor för att kolla så allt stämde. Tiden gick fort och klockan var snart ett och vi drog in.
En lista på smågrejer återstår:
- Ett varv till i D2 och  D1
- Tre varv till i förstaget.
- Byte av lina till genuatravaren - Ny genuan får köras med vagnen längre bak än gamla i vind kring 12knop.
- Target speed tabell ska göras iordning
- Gamla mätmärket på bommen ska tas bort.
- Nya spinnakerskoten ska göras iordning
- Spinnakerbomspåsens ska knytas om
- Få ut SRS-brevet

Det var verkligen ingen värme med regnet strilande idag. Vi avrundade med ett snack i klubbhuset. Team Kracer, ett par H-båtar och några Laserseglare var också ute idag. I Lomma körde Lommabåtarna och Halmstadgänget på X-34 Temptation ett pass. Själv så var vi inte riktigt folkade idag så det hade inte gett oss så mycket.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Duggregnet fanns i Lomma med, fast det drog söderut efter ett litet tag. När regnet drog så vred vinden 90(?) grader till nordost, banbåten hade fullt upp, det blev 9 starter och 3 fulla rundor. Mycket ringrost skavdes bort och vi noterade trevlig kryssfart och vinkel. Vi kommer vara i Lomma kommande söndag med.

/Jonas, 1 av 3 ombord med detta trevliga namn ombord på TemptationX.

Johan sa...

Välkomna till Lomma för banträning nästa söndag 3/5 samt höjdpunkten "Practice with the Pros" den 8/5.

Kan även vara smart och kul att värma upp genom deltagande på LBS säsongsstart för torsdagsseglingar den 7/5. Första start kl 18.30 (klassisk fleet start, ej jaktstart). Även icke LBS båtar välkomna. Se mer på www.lbs.nu där ni även anmäler er till trimcupen den 9-10/5 om ni inte redan gjort det.
Välkomna till Lomma!
/Johan för LBS

Anders Nilsson sa...

Jag är mest orolig över att jag inte får igenom ändringarna i SRS. Igår hade jag inget ändrat och det flera veckor sen jag kontaktade mätkontoret.

Pelle Lindell sa...

Om ett mätbrev inte publiceras som föväntat (efter 10 dagar från ansökan) beror det på en av tre saker;
1. Du har glömt att betala. (Klart vanligast)
2. SSF's kansli har missat att registrera betalningen (inte vanligt men det händer speciellt om man betalar med bankgiro då det involverar manuell hantering)
3. Vi har begärt kompletteringar och då har du fått ett mail om det.

Kort sagt har du betalat , inte fått ett mail som begär kompletteringar/klargöranden och ditt mätbrev trots det inte publicerats efter 10 dagar från ansökan så bör du kontakata kansliet och undra vad som hänt....

Anders Nilsson sa...

Det är lugnt Pelle. Jag har betalt. Juppa ville fixa mitt ORCibrev först men i fredags bestämde vi seglare oss för att köra SRS eftersom alla inte hunnit få ordning på breven.
Det ändrar saken. Jag betalde det tre ggr hur det nu gick till med bankgiro. Åldersskäl åberopas. Får reda ut det när jag kommer.