tisdag 4 februari 2014

Sejlsportsligaen - formatet är nu släppt

Dansk Sejlunion har köpt in J-70 för att få igång sportbåtssegling i landet.
Frågan är om seglarförbunden ska gå in och avgöra vilka klasser som gäller? Hade inte ett klassförbund för J-70 klarat det lika bra eller bättre.
Hur som helst så är intresset stort bland klubbarna. 18 klubblag har valts ut. Hur klubbarna ska ta ut sina lag är inte publicerat och jag förstår inte helt hur då klubbarna valts ut heller.
Man har valt samma format som tyskarna med sin Bundesliga. Bundesliga utvidgar 2014 med ytterligare en division 2. Framåt i kölbåt.

Dansk Sejlunion valde tidigare J-80 som klubbåten med samma argument att klubbarnas flottor av äldre typ skulle kunna bytas mot modernare båtar. Vad blev det av detta? Klubbåten är en annan grej.

Vi får hoppas det inte blir lika lamt som SSF CB66 val till SM. Tyskarna och danskarna har i alla fall valt en internationell klass. Ska bli kul att följa.

Kolla mer här:
http://www.sejlsport.dk/mere/sejlsportsligaen

2 kommentarer:

Pelle sa...

Förstår jag den danska texten rätt så är det klubbarna som tävlar mot varandra. Kan det då vara olika seglare varje gång?

Anders Nilsson sa...

Klubb mot klubb är det som är grejen. Att skapa klubblaget är väl vad som är det nya. Intressant är sen hur klubbarna kommer att profilera det hela internt i klubben.
Båttypen det sekundära och jag kan tycka att det lagts för stor tyngdpunkt på valet. J-70 är ju inte fel redskap men det hade fungerat med några av de andra kandidaterna också.
Intressant att det är seglarförbundet som tillhandahåller materialet. Vem får sen träna med dem? Ska klubbarna sen köpa egna båtar för att träna. Många frågor återstår men vi kommer säkert att se många olika lösningar.
Viktigast är väl statusen på evenemanget och här är det ju viktigt att klubbarna tänker till. En sak som är säker är att klubbkänslan kommer att stärkas. Må bästa klubb vinna.