söndag 16 februari 2014

Match Race i Skovshoved idag - nyttig träning

Match race center i Skovshoved rullar på. Idag hade jag förmånen att hänga med Henrik Eyermanns gäng på ett pass. 
Med kulingvarning hängande över oss så bestämdes det att det var fock och ett rev som gällde. För 1000DKR så kan man vara med på ett  tvåtimmars träningspass. 5 man i varje båt så blir det en rimlig peng för den bästa söndagsunderhållning man kan tänka sig.
 Idag var det vi från Sverige och sen var det tre danska team. Träningen sköter seglarna själva. Man tar med sig bojar ut som man lägger på plats. En av oss ropar ut 6 minuters signalen.
Vid 4 minuter så ska vi "checka in" i gaten. Den ena båten kommer in för styrbords halsar och den andra för babords. Därefter cirkulerar vi runt varann och försöker få den andra båten att göra ett fel så de får ett straff. Nyckeln till att komma ut först rätt positionerad banan handlar mycket om att ha kontroll på den andra båten. Naturligtvis så om man missar i timing till linjen när man bryter kontrolläget så är det kört.

Bilden är från en av de danska båtarna vi kämpade mot.
Idag körde jag storseglet. Här gäller det att kämpa in många meter lina från den sexskurna taljan. Efter startproceduren är jag ganska andfådd. Mathias Lantz och Marko Brizzi på trim sliter med focken i alla gipparna och slagen.
Tuffaste positionen på undanvinden är utan tvekan fördäck. Idag gällde det verkligen för Mateusz att hålla sig kvar. I frånlandsvinden får vi några riktiga körare. Henrik styr säkert och vi har kontroll.
Två timmar går fort men vi hinner med att köra mot alla.
Kul är det och definitivt något som ni bör prova på om ni inte gjort det..

Inga kommentarer: