måndag 14 oktober 2013

Rolex Middle Sea Race 2013 – dags att börja ladda

På torsdag är det dags att dra ner till gänget på Dehler 34SV Windriven för att återigen köra Rolex Middle Sea Race. I år är det deltagar rekord i racet 116 båtar.
Racets inramning är fantastisk med start i Valettas hamn.

Sen fortsätter det över till Siciliens sydost spets för att sen segla längs Etna uppmot Messina sundet.
Därefter är det rundning av hästhuvudet vid vulkanön Stromboli för att sen fortsätta mot öarna vid västra Sicilien. Tvärs över medelhavet ner mot Pantelleria. Sen är det Lampedusa och vattnen med de fruktansvärda händelserna kring flyktingar till Europa för att sen återvända till Malta. 605 Nm och runt sex dygn får man räkna med. Tidsgränsen är om jag har rätt för mig lördagsmorgonen kl 08:00.
Under racets första dag lär vi bli omkörda av en massa heta båtar. Återkommer om dem. The Course Record, established by “RAMBLER” in 2007, is 47hrs 55mins 03 secs. Och det lär vi ju inte slå. ;-)
Ni kan följa oss genom att gilla vår FB-sida:
https://www.facebook.com/windriven

4 kommentarer:

Anonym sa...

I närheten av Lampedusa kan det förekomma folk i vattnet. Håll utkik!
Sven M

Anonym sa...

Hej Anders
Låter najs
Kör hårt.
Men 4,2 knop i snitt låter väldigt lågt. Snittvind under 2,5 m/s borde väl kunna gå snabbare?
Eller varför tar 605 Nm 6 dygn?

MVH Andreas i HP

Johan sa...

Låter kul, lycka till!
Men jag förstår inte att du satsar på detta och 6dygns havskappsegling om du känner dig mätt på segling och redan nu hoppar av tex Saltholm runt 2014 som du skrev i tidigare inlägg. Men förhoppningsvis har du ändrat dig redan och satsar hårt inför 2014.

Anders Nilsson sa...

@Andreas
Det kan säkert gå snabbare. Det inte ovanligt med rejäla stiltjeperioder under veckan.

@Johan
Jag vill inte ansvara för Saltholm Runt som arrangemang för att fokusera på egen segling. Årets arrangemang tog en massa energi som jag inte hade eller behövde lägga på annat. Racet förtjänar att det är någon som driver det som vill något mer än att bara få det genomfört.
Självklart seglar vi.