lördag 4 februari 2012

Produkterna som inte finns men som är högt på önskelistan

När man så här vintertid sitter med sin kopp kaffe i köket så börjar funderingarna över vad man egentligen behöver. Efter att sökt på nätet så hittar man inte grejerna.

Högst på vår önskelista är en navigator, handburen, med trådlös kommunikation till NMEA systemet så man kan byta waypoint från railen. Finns detta?

Vad saknar ni för grejer? Skriv i kommentarerna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför finns det inte en klimatanläggning för inomhusklimatet i båtar? Varför kan man inte ställa temperaturen på t ex 20 grader. I en bil går det ju tillochmed välja temperatur i baksätet ibland. / martin w

Anonym sa...

Varför finns inte en plotter med ett snäppfäste så man enkelt tar med den hem efter seglingen. Gärna med touchscreen. Garmin 620 är nära men den har en skärm som syns dåligt i sol tyvärr.

Anonym sa...

Varför finns det inte värme i sittbrunnsbänkarna? Bilar har ju värme i stolarna. Nästa steg blir värme på railen. Har tagit upp frågan med seglarfacket :-) /martin w

Anders Nilsson sa...

Det sista skulle Stefan Danielsson behövt i sin Minitransat 650.
Klimatanläggning finns nog att få till lyxigare båtar men värre är det väl med att få till sol och värme på en svensk sommarsemester. :-)

Anonym sa...

Kan rekommendera Garmin 620 portabel plotter. Går att koppla ihop med NMEA, AIS etc (använder dock ej själv NMEA) Förvisso blir AIS kopplingarna offline när den tas ur dockan men det görs en uppdatering när den är "online" igen. Grymt att kunna sitta med plottern överallt med en hyfsat stor display, bra skärm vid soljus, vattentät och självklart ruggad. Ska också prova att köra med Navionics i Ipaden i år. Då får man ju med det mesta utom routingprogram.
www.spindriftracing.se

Anders Nilsson sa...

Tack för tipset. Ska kolla upp den.

Anders Nilsson sa...

Njä, inte riktigt vad jag var ute efter. Ville kunna lägga in och ändra waypoints från railen så Nexus instrumenten får nya uppgifter från GPSen.
Trådlös kontakt med NMEA-systemet krävs då.
Som vi har det nu så måste navigatören springa ner och justera. Vi har en GPSMAP 5800. Jag vill ha alla uppe.