torsdag 16 februari 2012

Öresund Cup 2012 - Flerskrovsklass efter Texel diskuteras just nu

Just nu diskuteras om Öresund Cup 2012, förutom en serie efter DH2012, ska köra en flerskrovsklass efter Texelregeln. Texel regeln utvecklades för världens största flerskrovsrace - Round Texel.

Öresund Cup 2012 preliminärt omfång:
- 13 Maj, North Sails Trim Cup, Lomma
- 9 Juni, Kullaseglingen, Helsingborg
- 16 Juni, Amager Cup I, Lynetten
- 11 Augusti, Ven Runt, Råå
- 25 Augusti, Saltholm Runt, Limhamn
- 1 September, Bådnyt sailors Cup
- 7 Oktober, Mumm-Stelton Cup, Vedbäck

5 kommentarer:

Tomas sa...

Låter kul! Förutom en relativ kollision med Lidingö Runt verkar detta mycket intressant. Finns det någon man kan kontakta för att visa intresse?
/Tomas

Anders Nilsson sa...

Vi har en hemsida där man kan posta kommentarer under inläggen. Kolla på:

http://www.oresundcup.org/

Tomas sa...

Tack för det!

Anders Nilsson sa...

Lidingö Runt borde inte krocka för särskilt många båtägare i Öresund. Väljer man ändå att köra Lidingö Runt så kan man ändå få full serie. Samtliga sju regattor kommer inte att räknas i Cupen. Hur många är vi inte helt klara med. 4 eller 5 är kanske rimligt. Blir det 5 så måste man vara med på båda sidor av sundet vilket kanske är mest fair eller vad säger ni?

Tomas sa...

Spontant tycker jag att alla ska räknas så att "flit" betalar sig men det finns säkert andra uppfattningar. Självklart kommer de flesta inte att kunna delta i alla seglingarna, inte jag heller, men för mig är det inte viktigast att vinna utan att få fler tillfällen att segla mot fler flerskrovare. Men, som sagt, 4 eller alla kvittar mig.

Lidingö Runt brukar vi köra men det är ju lättare med trailerbar båt och faktiskt möjligt att vara i Stockholm på lördagen och Lomma på söndagen....Får se om vi orkar ;)