onsdag 10 augusti 2011

H-boat World Championship 2011 - Höj Jensen leder VM i H-båt.

Anders Rydlöv rapporterar:

Sista länsen i första seglingen idag seglades i regn och våldsamma vindbyar på 42knop. De välter bakom oss säger Uffe. Vi lyckades få båten i perfekt balans och gjorde också ett par gippar på vägen.
Höj Jensen och A Bertelsen seglade omkull och mot slutet på länsen hade vi flugit från plats sju till ledning och vi fick alltså en spik till på DEN470!
Nästa segling blev dramatisk vid toppmärket. Vi låg tvåa men vågade inte gå före Höj Jensen och Stegger. När vi föll följde en finsk båt med och vi kunde inte slå tillbaka, det slutade med att vi fick ta ett straff för att ha hindrat Henrik Edman. Seglingen vanns av Hans Peulen före Höj Jensen vi blev ca 17.
Race tre startades utan att vi hann fram till start och vi är glada att vi kunde rädda en nionde plats iden seglingen. Henrik Edman vann seglingen efter ha valt rätt märke till sist, Collberg ledde då.
Sista dagen blir spännande och flera båtar har chans att blanda sig i toppen. Bo Lindsjö seglade starkt idag och var framme i två seglingar och Robert Nifelt blev tia dagens tredje race.
1 Claus Höj Jensen DEN 16 2 Hans Peulen NED 18 3 Mads Korsgaard DEN 20 4 Henrik Edman SWE 21

/Anders Rydlöv DEN 470

4 kommentarer:

Anonym sa...

...och vem leder vm i Snipe?
Trodde det hette Öresund regatta av en viss anledning...

Anders Nilsson sa...

En Brasse. Kollade igår men hittade inget annat än junior Snipe. Har jobbat idag efter semestern. Redan tungt...

Anonym sa...

Anders,
Var i Limhamn idag och såg Grynet på land????
Blir det inget Ven runt?

Anders Nilsson sa...

Nix, vi hann inte. Tyvärr.
På tisdag är vi nog i igen.