torsdag 7 oktober 2010

KDY Autumn Regatta 2010 - klassindelningen klar

Klassindelningen blir typiskt KDY. Alla båtar tillverkade i Danmark i egna Löb och resten i "uppsamlingsklasser". Märkligt eller hur?
IRC seglarna har ett spann i sina TACC mellan 0,997 - 1,312.
Hur kan klassbåtar som Farr 30 skilja 0,997-1,088? Inga spinnare kvar sen förra helgen kanske?
Själv ska vi köra i sportbåtar/cruiser/performance cruisers/Racer-klassen.

8 kommentarer:

Patrick L sa...

Bra teori, men non-spinnaker TCC på en Farr 30 är 1,058... :-) Jag gissar att det har blivit något fel med mätbrevet. 0,997 hade väl den A31:a som Lettogänget seglade på alla stora regattor i år.

Joakim sa...

Finns det några regler för klassindelningen eller gör dom hur dom vill? JOD 35 seglar med X-332or, men inte Dehler 34 och First 35. Minst sagt konstigt!

Anders Nilsson sa...

Jag tror egentligen att den stora anledningen till att Gud skapade Öresund är för vi tänker så olika när det gäller klassindelningar.
:-)
Dansk logik är säkert starkt påverkad av att mammorna rökat cigarr under graviditeterna över flera generationer och att spermierna fått krökta svansar av Gammeldansk och Grön Tuborg.
Eller så är det så enkelt att Nisses(Jeppesen) kompisar sitter i seglingsledningen så man gör det till en X-Yachts Silver Cup. ;-)
Det har i alla fall varit kanonkul race de gånger vi varit med.

Anonym sa...

If you can't beat them - Join them.....

Anders - kanske snart dax för en dansk-båt?

Anonym sa...

Ja, vadå!? Konstigare saker än detta har väl hänt inom handikappseglingsvärlden! :-) Det är först när vi lämnar 39 kvm hemma som vi bara är lite snabbare än ex vis First 35 i DH.
Dessutom har fel TA smugit sig in på JOD 35:an, jag har tillskrivit KDY med bifogat mätbrev. I dagsläget är vi två man kort - deltagandet hänger löst!//Ola, olaseglarskola.se

Anders Nilsson sa...

Ska det vara danskt så är det väl danskbåten #1 som gäller - späckisen eller LM23. Eller?

Anonym sa...

Entyp!!!

Anders Nilsson sa...

Som ni førstår så gillade vi inte helt klassindelningen och vi startade dærfør med X-34 och X-37orna.
Eftersom det fanns ytterliggare en start dær vi skulle startat så fick vi två DNS idag. Mitt klantigaste genom tiderna. Det som var bra var att vi hade en massa X-37 runt omkring oss. 3dje start gick båttre då vi æntligen startade i rætt start. Slutade 4a efter Alu 35 och den kallbakade DB 35. Arcona 340 slog oss med 26 sekunder. Vi gick kanon bra.
Kjell i sin First 35 fastnade i en boj i førsta racet och fick samma poæng som oss. I tredje var vi føre dem. Vi får se imorgon.
Nu ska jag ner till KDY´s klubbhus och se till så att besættningen håller sig i skinnet.
/A