torsdag 22 april 2010

ORCi brevet => 199kg mast - 540kg gubbar som lyfte

Äntligen fick vi tagit de sista måtten till ORCi brevet som ska tas i land. Den här gången så hade Kolfiberfantasten och tillika mätmannen Anders Hansen fattat skillnaden mellan alumaster och kolfibermaster och fått med en väldimensionerad våg med sig.
Krönt, kalibrerad, inspekterad och godkänd. Anders Hansen måttligt road eftersom vi skulle göra detta utan att fruarna fick reda på det. Direkt efter jobbet hemma i tid. Tyvärr blev vi försenade av att Sven Lethvalls med sin Ker 11.3 behövde hjälp att förtöja vi d sin brygga. Kul båt. Ser starkt och styvt ut. När vi äntligen kom igång så gick det fort. Hemma till 18.10. Det enda som kan hamna på svarta listan är ju att vi inte berättat vad vi gjort. Eller hur?
Jakob tvekade inte att ta i. När det gäller att lyfta mast i framtiden så är tipset att vara kort och hålla sig i mitten. Det ser ut som om Carl-Henrik solar sig men det kom elaka regnskurar och temperaturen håller sig kring 5-6 grader. Riktigt bistert i hamnen.
Dagens segrare blev dock Robert Nifelt som kom för sent till lyftet av masten och tog hand om att köra kranen. Tydligaste smitningen men ändå måste det räknas som han hjälpte till. Skickligt. :-)

Inga kommentarer: