lördag 24 april 2010

Äntligen - en hel veckas väntan på att få upp masten

Morgonen började grymt. Masten skulle upp och när jag kom ner till båten var fem H-båtar ute och körde spinnaker. Inte helt orättvist men ändå. Själv gällde det att få masten dressad och klar. Inget mastlyft gick att boka - allt fullt. Jag frågade krankillen om det inte skulle gå att trycka in en till.
- Kanske jag ligger bra till, sa han.
Sena eftermiddagen var bokad i Lomma. Att ta masten i Småbåtshamnens mastkran är ett helt annat jobb än att ta den med lastbilskranen. Vi kom överens om ett lyft 14:10. Kanon!!
Klockan 14:00 fick jag beskedet att det gick inte. Imorgon kör de inte utan det kan kanske gå på tisdag kväll. Hur ska vi hinna få ordning på allt till helgen?
Efter att ett helt gäng som samlats Skeppland, John Dahl, dehler-Jörgen och fassan så bestämde vi oss för att försöka med mastkranen. Då ändrade krankillen sig plötsligt när han insåg att North Sails Trim Cup började bli äventyrat. En elaoge till Kranbolaget och kranföraren. Ni i Lomma som fick vänta säkrade en deltagare. Tack alla som hjälpte till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anders, hav tröst - jobbade med "det sista" (?) på båten till sena kvällen i går, för att få den segelklar till NSTC men framförallt till fullbokad kurs i morgon kl 17! Alla tycks vara duktigt försenade i år och vi kommer ut på vattnet idag, förhoppningsvis, men kommer inte att ha seglat med hela besättningen tillsammans en enda gång innan helgen! Allt trim, träning, inställningar etc får vänta till efter helgen. Vi kan dock glädjas över sänkt SRS...Ses till helgen!//Ola, olaseglarskola.se