fredag 31 mars 2023

Fredagsbilden #18 - snart dags att sjösätta

Jag seglar fortfarande optimistjolle när farsan och morsan tycker det ser ju fint ut det där med segling och skaffar båt. Sven Persson i Abbekås säljer sin ett år gamla Monark 606, S-591.

Mormor och morfar på besök i Abbekås. Om man ska få ett snack med sitt tonåriga barnbarn får man leta upp honom. Sven Perssons trädgård tidig vår med nyinköpta båten var väl en bra gissning.

 På frågan till farsan vem som ska lära dem att segla blir svaret:
- Det får väl du göra. 
Sagt och gjort. 14 år gammal och hade bara seglat optimistjolle, men visst det är värt ett försök.
Jag hade läst i Eric Twinames Börja vinna om och om igen och allt annat jag kom över under vintern. Man måste ju vara förberedd.
Sommaren gick åt till att lära sig segla spinnaker i 606 på klubbseglingarna. Det var ingen tvekan om att deltaga på klubbseglingarna. Det var så man lärde sig hantera båtarna i Abbekås och på Sydkusten. Våga en våg så att säga.
Med hela familjen på fem person seglade vi till Ystad och Smygehus eller bara ut på vattnet. Minns särskilt när farsan och jag varit i Smyge och skulle hem. Planande i hårda västliga vindbyar utan spinnaker kändes som det var på gränsen i 606. Skyttegillet i Lilla Bedinge har tävlingar och får göra uppehåll när vi kommer i siktet. 
Lärorik sommar. Till vintern var det dags för en ny överraskning, nu kan vi ju det här.



Inga kommentarer: