onsdag 6 januari 2021

Kom igång med Laser Master seglingen 2021, vi har grym racing framför oss.

Laser Master mästerskapen ger oss chansen att få segla på riktigt goa vatten de närmsta åren. Allt från goa race på hemmaplan till Biscaya bukten och Gardasjön.

Laser Master EM samlar stora fält. Jag i 213455 i en av starterna i Roses, Spanien 2019. 

Jag minns en Europa Cup vi körde i Varberg i början på 90-talet. En dag rullade enorma vågor in från väster i grymt hård vind. Seglingsledningen bestämde sig för att ställa in efter några timmars väntan på att det skulle lugna sig. Fransmännen från Brest riggade båtarna och stack ut för att visa att det var väl inget konstigt det här. De kunde hantera verkligen hantera sina Laser. Sen dess har jag haft det i bakhuvudet, att få segla vid Brest på Biscaya bukten. 2023 får vi chansen som Laser Master seglare. Det får bli ett mål att sikta på till 2023.

I Warnemünde har jag varit på Europa Cuper flera gånger på 90-talet. Fantastiskt skön ort i gamla Östtyskland. Första året jag var med fanns fortfarande vakttornen och taggtråden kvar från Erik Honechers skräckvälde. Vakterna som stod i position att skjuta, förr om åren, hade fått ge sig.
Vi kom en dag för tidigt till regattan. Vi skulle tälta utanför gamla militärbyggnader. De var så östtyskgrå att plötsligt så svängde det in en bil med en spruta som vitkalkade alla byggnaderna. Tyskarna satsade stort på att Warnemünde skulle vara Olympiska spelens seglararena år 2000. Sen förlorade de till Sydney i omröstningen men arenan är grymt fin. Idag finns det en ny hamn byggd och det är fritt hav utanför. Ska bli skoj att få återvända.

Hemma går SM i Arkösund 2021, det blev inställt i fjol. Ska bli skönt att få revansch på Covid-19 på något vis. I september har vi lagom innan VM i Barcelona en Europa Cup i Malmö som blir en gjuten uppladdning för att senare dra ner till Barcelona.

EM på Gardasjön 2021 krockar dock med EM i 505 i Weymouth som ska prioriteras så då byter jag båt.

Vad säger ni om det här programmet?

2021 Laser Master Swedish Championship – Arkösund | August 7-8

2021 Laser Europa Cup, Sweden – Malmö | September 3-5

2021 Laser Master Worlds – Barcelona, Spain | September 17-26

2021 Laser Master Europeans – Gargnano, Italy | July 23-29

2022 Laser Master Europeans – Warnemünde, Germany

2023 Laser Master Europeans – Douarnenez, France

Inga kommentarer: