tisdag 29 maj 2018

Malmö Segel Sällskap kör Sailing Champions League till helgen

SAILING CHAMPIONS LEAGUEBildresultat för malmö segelsällskap


Seglarna från Malmö kommer att få känna på meriterat motstånd i Porto Cervo på Sardinien där Sailing Champions League går av stämpeln till helgen. Malmö Segel Sällskap är med.

Förhandstippade favoriter bland de 24 klubbarna från 13 länder är:
- Regattaclub Bodensee
Klubben var tvåa på SAILING Champions League Final förra säsongen. Förre Olympic 470-seglaren Julian Flessati är alltså på plats igen med en stark besättning för att vinna i år kan jag tänka mig.
Royal Yacht Club Monaco
Skipper är François Brenac som vunnit ett otal mästerskap och gjort tre OS-kampanjer. På meritlistan finns VM guld i J-80 och J-22 som bär respekt med sig. Med sig i besättningen har han två 49er OS seglare. Välmeriterat men nykomlingar i det här sammanhanget.
- Moss Seilforening
Skipper är Formula 18 seglaren Karl-Einar Jensen som visat att han bemästrat kortbana i små kölbåtar tidigare.
- Åländska Segelsällskapet 
Skipper Daniel Mattsson har med sig Staffan Lindberg som är en av de vassaste i klassen och som vann Svenska Mästerskapen i år i Halmstad. Staffan är också en mycket meriterad match racing seglare.

Formatet ger att det är små marginaler som skiljer succé till fiasko i varje race. Någon miss går att ta men det gäller att hålla humör och focus uppe för det är många race som seglas innan det utkristalliseras vem som är bäst.

Allsvenskan Seglings foto.

- Malmö Segel Sällskap
Malmö Segel Sällskaps skipper Martin Fridh är meriterad seglare i mindre kölbåtar som IF, Express och som nu kör en Melges 24 kampanj. Med sig i båten har Martin med sig halva sin Melges 24 besättning i Ylva Hofvander Trulsson och Jacob Reuterskiöld som också var med då de vann guld på Melges 24 SM 2016. I år låg de tvåa på SM i J-70 inför sista dagen då magsjuka satte stopp för en bra avslutning.
Taktiker ombord är Per-Håkan Persson som seglat J-24 i många år med fina mästerskapsplaceringar. 
Teamet har kört Allsvenskan Segling sedan serien startade för Malmö Segel Sällskap och är vana vid formatet och båten. 

Seglingarna startar redan på torsdag och finalseglingarna kommer att sändas live på http://sailing-championsleague.com/ från klockan 12:00 på lördag. Oavsett favorittippningar så är det så klart MSS vi håller på.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanon Anders! Objektivt reportage. P-H

Anders Nilsson sa...

Tack
Det idrottsliga ska väl skina igenom. Tufft motstånd måste ju beskrivas.

Anders Nilsson sa...

KDY leder efter 3e racet före Åländska Segelsällskapet.
Cape Crow Yacht Cub är bästa svenska klubb på 10e plats och Malmö Segel Sällskap på 14e.
Här är alla resultaten:

https://scl2018-semifinal1.sapsailing.com/gwt/Home.html#/regatta/leaderboard/:eventId=ccd8a484-f2be-4dbd-9474-c457fefd6536