söndag 17 december 2017

Årets sista träningspass i Laser - kapellen hade frusit fast i morse

Idag var det utlovat 4-6m/s men det blev 2-3m/s istället. Nästan alla hade laddat med nya neoprenhandskar sen förra träningspasset. Själv hade jag dessutom investerat i ett lager extra under våtdräkten. Teorin att är kroppen varm så fryser inte fingrarna. Det funkade fint med de nya handskarna.
Efter att kört rolltacks en bit ut i Öresund så var det gippträning hemåt. Om mina rolltacks blev bättre och bättre så måste jag säga att rollgipparna får jag göra om och om igen under många pass känns det som. Det kommer ju snart en vår. Vårt klubbmästerskap är planerat på Annandag jul. Vi får se hur temperaturen är då. I morse var det kallt. Kapellen hade fruset fast under natten. Vi blev totalt åtta Lasers på vattnet idag som väl får anses bra vid nollgredigt.
Vi hann tillbaka till hamninloppet, fick kört en start och en kort kryss till sen dog vinden fullständigt. I väntan på vind lattjade vi lite med båtarna men det krävs att man är aktiv i båten för att kylan inte ska ta överhand. Det blev till slut för kallt att vänta och vi la av.
De yngre seglarna tog sig ett pass de också. Kul med kidsen på hamnplan.

Inga kommentarer: