söndag 15 oktober 2017

Idag var vi 10 Lasers på vattnet - tränare sökes

Idag var vi 10 Laserseglare på vattnet. Vi körde korta kryssar och läns ner. Bra med situationer och en del diskussioner om vad som gäller kring pump och rolltacks. Vi behöver en tränare nu. 
Det gäller inte bara att lägga ut bojar utan att vara observant på regelefterlevnad och att coacha oss. 
Idag gällde det så klart att slå Stefan Sandahl som blev bäst på av MSS-arna i på Masters VM i Split med en 20 plats. Jag klarade det bara en gång och det var sista kryssen. Härligt, den lever vi på tills nästa söndag. 
Eftermiddagen rundade jag sen av med 5 mil på min cykel. Kommer att sova gott i natt.

Henrik Béen hade inte möjlighet på förmiddagen utan körde ett pass på eftermiddagen. Det verkade som han tränade In-Port race men det visade sig att han försökte undvika strömmen.
Wilma Overup och Alexander Krokstäde fick igång sin 29er. Nu är det två team i MSS som skaffat 29er efter vår prova på dag.
Bara att tacka Emil som gjorde det möjligt för seglarna testa 29er. Han höll på en hel dag och visade hur det gick till på prova på dagen.

I lördags var Melges 24 seglaren Peter Ekdahl ute och testade sitt nyförvärv, en Laser. Peter är övertygad om att Lasern kommer att ge honom mer seglingsträningstimmar på vattnet. Så är det.
Se upp i Melgesklassen.

Annars är väl söndagens nyhet att Göran Wiking, Lomma, skaffat en Musto Skiff - cooolt.
Obs! det är inte Göran på bilden.Inga kommentarer: