onsdag 18 maj 2016

North Sails Trim Cup 2016 - vi fick godkänt trim av Martin och amerikanerna

Vårt riggtrim idag och storsegeltrim fick godkänt av amerikanerna på söndagen.
På söndagen var det vindar mellan 12-22 knop. En strömriktning ut från hamnen gjorde sjön riktigt krabb. Frågan i vägvalet var om man tjänade på medström ut i Öresund eller mindre vågor längs land på högerkanten.
Vi ändrade trimmet till söndagen efter tips från amerikanerna på lördagskvällen.
Plana storen mer genom mer i bomuthal och mer i häckstag. Vi drog i häcken tills det blev overbendrynkor och släppte lite sen.
Här en av våra bättre starter. Vi var hela tiden uppe vid linjen för tidigt och fick bromsa för mycket. Martin Strandberg och amerikanerna tyckte ratten snurrade som ett Pariserhjul på tivoli. Idag var jag ute och körde timingträning i två timmar bara för att få ordning på det. Några gånger till så jäklar är det slut på bromsandet.

 Sen är det ju inte lätt att få Swan 45 och Club Swan 42 i lovart. Det tar ändå ganska lång tid innan de är över en och här gäller det att vara iskall och pressa på.
Tutima från Tyskland var regattans mest långväga båt. Kul att de älskade träning och feed back de fick. De var grymt nöjda. Amerikanerna var också positivt inställda och sa att de kommer nästa år igen. Boka in den här helgen redan nu och ta ledigt på fredagen.
Resultatmässigt lyfte vi oss ett snäpp på söndagen och vi är mycket nöjda med utvecklingen från fredagen till söndagskvällen. 3Di focken ger oss helt andra möjligheter till att trimma inte bara focken utan även storseglet. Jag återkommer med fler bilder och ett inlägg om den.
Detta är första gången vi är med på riktigt i så hård vind med Grynet. Känns extra bra att nu kunna fokusera på seglingen. Båtfart är äntligen på plats i hela registert nu. Stor lättnad att inte vara beroende av vindstyrka.

1 kommentar:

Hermod sa...

Hvilken fart og AWA klarte dere på kryss i denne vinden?