lördag 2 april 2016

Tävlingslicenserna klara att teckna - men när behöver du en?


För egen del är det enkelt. Eftersom vi ska segla ORC World Championship 2016 och Swedish Open Offshore Championship 2016 så är det jag som skipper som ska ha en licens. Varför bara jag? I en besättning på 7 man så är det en som ska ha licens. Vi tävlar väl allihop?

På SSF´s hemsida kan man läsa när det krävs licens:
Från och med säsongen 2016 ska den som är ansvarig ombord, normalt rorsman, inneha en tävlingslicens som utfärdas av SSF, för att få kappsegla på nationell och internationell nivå i Sverige. Tävlingar där man behöver licensen är t ex SM, JSM, KLM, nationella kval och rankingseglingar, NoM, JNoM, EM och VM. Nu kan du teckna din licens.

Nu krävs det licens för Swedish Open Offshore Championship 2016 oavsett om det räknas som nationell eller internationell nivå. Vad är ett öppet SM? Är det en nationell tävling eller en internationell? Nationell förmodar jag annars så skulle det varit ett internationellt SM.
Jag hade en diskussion med arrangörskommittén om Pia l'Obry Trophy för något år sen om det var en lokal, regional, nationell eller internationell kappsegling. Vi är svenska, danska, tyska och förmodligen också polska seglare i år. Inbjudan och dokumentation är på engelska. Någonstans i häradet 6-10 deltagare. Ska det krävas tävlingslicens av de svenska deltagarna om vi kör efter regelverket då? Krävs det Röd Tävlingsledare och röd juryordförande också?
Vi kanske ska köra efter sjöfartsreglerna istället i det här fallet så kan vi genomföra en enkel regatta?4 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

I dagens Tävlingskommitté möte dök det upp en fråga om det krävs Tävlingslicens för att segla C55 GP-serien Sydfleet?
Räknas det som rankingsegling och att det krävs licens?
http://www.c55sweden.org/kalender-2016/

Niklas sa...

C55 GP 2 är en regional tävling och då krävs ingen licens.

Anders Nilsson sa...

Ja, det borde det vara.
Om man ska man vara med i Svensk Seglings SRS ranking krävs det licens då?
http://www.svensksegling.se/Kappsegling/Nyheter/Nyheter1/2015/SRSNationellRanking2015/

Leino sa...

Inte pengarna som är problemet, att bara behöva lägga energi på o fundera huruvida om att man ska eller inte ska ha licens är det jobbiga.. Bättre då att lagt pengarna på avgifter som redan finns..