söndag 24 april 2016

Grynet sjösatt, rodrigg monterad och rigg vägd

I fredags sjösattes Grynet. Botten är verkligen i VM-skick. 
Köl och roder har fått extra kärlek. Ska bli intressant att se hur VC17 funkar nuförtiden. Provar det på rodret som brukar vara mest utsatt. 
Fungerar det bra så blir det nog byte till VC17 nästa år.
En något överdimensionerad kran.
Rodriggen är nu monterad, allt gammalt klister borttaget med Bostik limbortagning och masten har dessutom för första gången fått en omgång av Lefant DeOx och Lefant Aluseal. Jag bytte bort min flaska avfettningsmedel mot två halvfulla burkar. Funkar det så var det ett bra byte. Aluminiummasten och spridarna såg hur som helst ut som nya efter behandlingen.
Vi fick masten vägd idag för vårt ORC-brev och med rodrigg så väger den nu 176kg istället för 174kg. Vi har gått upp i dimension på förstaget efter tips från Maarten Voogd. John Mast tyckte också 7mm Dyeform var i underkanten. Nu är det 7.5mm rod som är betydligt stummare. 

2 kommentarer:

Peter Kross sa...

visst är Bostik Limborttagning bra. jag använder det även för att få bort Sikaflex (gamalt som nytt)

Anders Nilsson sa...

Jag fick tipset att använda Xylen men det gick inte att få tag på så jag köpte Bostik Limborttagning istället.
Lika bra det när man läste på giftcentralen tänkte jag.

Xylen

Risk för bl.a. yrsel, slöhet, kräkningar, medvetslöshet. Vid förtäring även risk för kemisk lunginflammation då vätskan lätt kan glida ner i luftvägarna. Långvarig hudkontakt kan ge brännskadeliknande symtom. Kan ingå i färger, förtunning och lim.

Bostik Limborttagning innehöll när jag kollade upp den också Xylen men bara 1-5%. :-)