måndag 28 december 2015

2015 - Årets summering

Årets arrangör - Lommabuktens Seglarklubb
Med tre träningstillfällen innan själva regattan och med North Sails influgna amerikaner som coacher i tre dagar är det bästa jag varit med på. 
Själv hade vi med Henrik Ottosson ombord på lördagen för att visa hur vi skulle driva Grynet med  nya storseglet.

Årets come back - Själland Runt 2015
Fantastiskt rafflande race som vi gärna gör om. Klassvinst men det känns ändå som vi förlorade totalen på upploppet i Öresund. Totalen gick till Team Kracer och de gör ju gott att MSS fick max utdelning. Två klassvinster och totalen. 

Årets lättaste regatta - Malmö Offshore 2015
Lördagen bjöd på fint seglarväder och distansracet runt Saltholm. Söndagens bankappseglingar på Malmö Offshore 2015 gick däremot i lite väl lätt vind för den starka strömmen på 1.2-1.5 knop. 

Årets lyft - Saltholm Runt
Gänget som tog sig an Saltholm Runt i år lyckades skapa en go stämning med frukostar och Aftersail. Bra dag på vattnet gjorde det inte sämre.

Årets sämsta - Bådnyt Sailors Cup
Inställd på grund av för få anmälda. Det ska inga regattor som är med i Öresund Cup behöva råka utför. Dags att ta nya tag med Öresund Cup som i år råkade ut för två inställda regattor. Stelton Cup berodde på stiltje och dimma. Inget att göra som arrangör men inställt på grund av för få anmälda är kass.

Årets mest spolierade förväntning
Transat Jacques Vabre 2015, IMOCA 60 racet som inte blev något på grund av alla haverierna.


Årets meckare - Anders Bergmark
Anders Bergmark med sin egenhändigt byggda Hanson 31 Piano har bestämt sig för att göra henne snabbare genom att fylla igen konkaviteterna i fören. Konvex är det som gäller till sommaren.

På Anders blogg finns över 50 inlägg om köldesign. Otroligt intressant samling.

Årets båt - T-780


Årets besättning - Team Grynet ;-)


Vi ses igen 2016

1 kommentar:

Anders B sa...

Gott Nytt År önskas Grynet med besättning 😎