måndag 25 maj 2015

M32 Series - Oslo Aker Brygge - rapport från Anders Rydlöv

Team Alite med Martin Strandberg seglar M32!
M32 cupen heter i år "M32 Series" och startade vid Aker brygge i Oslo 21-24maj.
Nivån har höjts till i år pga av medverkan från Danmarks Extreme40 lag Jes Gram Hansen Rasmus Köstner mfl, Malmö laget "Team Alite" med Martin Strandberg som rorsman samt Taylor Canfield USA.
Tidigare kunde Hans Wallén och Mattias Rahm dominera cupen men nu var det inte lätt för någon att göra jämn serie.
Eivind Melleby, starbåtsseglare stod för norsk medverkan medan Nicklas Dackhammar från Gbg styrde på den unga Gbg besättningen som gör sin tredje M32 säsong.
Till slut vann USone ganska klart. De var oerhört starka på allt: boathandling, starter, taktik, speed trots att de seglar för första säsongen. De kompletterar med M32 eftersom de siktar på att bli ett Americas Cup team. Taylor vann också i Miami vintras.
Martin Strandberg m besättning seglade genomgående fort men tog lite tid att komma igång, hade delvis problem med att starta och ibland med vägval. Däremellan seglade de fort och svårslaget, gjorde fina uppseglingar och tog flera spik. Till slut blev de femma med Wallén och Melleby bakom sig. Dackhammar överraskade, kom ofta upp när de låg nere i fältet och blev till slut klar tvåa före Gram Hansen och Mattias Rahm. Gram Hansen ledde i början med fick svårt att hålla den nivån rakt igenom.
Väldigt bra vind och ett iskallt söndagsregn gjorde det ganska skönt att komma hem till Mö. I bagaget en drös fina seglingminnen, sett från en rib.

Anders Rydlöv, domare.

Inga kommentarer: