måndag 3 juni 2013

Marstrand Big Boat Race 2013 - en riktig höjdare

För att summera intrycken så var det en mycket väl fungerande seglingsledning och organisation. Mycket bra skött. Inga långa väntan på att få igång racen, racen höll tiden 45mn -1h 10min. Väl lagda banor även i den skiftande vinden och strömma vattnet. Kanon helt enkelt. En stor eloge till arrangörerna och Peter G. på Blur som drar i detta.
Fungerar detta då är i alla fall jag nöjd. Resten plussar sen på. Öl på bryggan till varje besättning är bara ett av det goa inslagen. Detta har vi skåningar lärt oss uppskatta i Danmark där målgångsöl är regel.
Kul att så många av Öresundsseglarna tog klivet och deltog. Det var säkert över 50 skåningar på plats och 6 båtar. En resa vi säkert gärna gör om. Våran transport för Grynet tog 21 timmar upp och 19 hem. Kan naturligtvis vara tufft om det blåser illa men väl värt det i år. Häng på nästa år!

Hur gick då racen för oss och de andra skåningarna?
Stora vanns av Robert Szabo (som jag nu vet hur det uttalas ;-) ) och Team matrisen och ett blandat gäng från skåne och Stockholm med Martin Strandberg vid rodret, Percy Skyvell blev 14e i First 40.7 Yro. Ängelholm Seglargymnasium placerade sig på en 26e plats i en Farr 30. Mattias Allroth hängde på i King 40 Magic som placerade sig 8 och Henrik Eyermann i Letto di Pletto Farr 30 som placerade sig 7a.

X-119 Team Carmen - bästa Öresund båt i Lilla klassen.

Bäst i lilla klassen gick det för helskånska? Team Carmen i Göran Wikings X-119 från Lommabuktens Seglarklubb 4a i lilla klassen. De var de enda som lyckades komma före Cookson 50 i mål när de spikade race 5 på söndagen. ;-)
Kjell Widmark i Maria First 35 med en jämn serie slutade på en 6e plats och vi själva på en 9e plats med en ojämn serie.
Jag tycker Öresundsseglarna visat att vi är med och slåss i ett konkurrenskraftigt fält. Otroligt lärorikt var det för oss i Grynet och det gav bara mersmak. En spik och en andra plats har vi med oss hem.