söndag 30 juni 2013

C55 GP4 på Mjörn - En racerapport från Håkan Rydlöv

En rapport från C55 GP4 i Alingsås.

Westfleeten för C55 GP4 seglades på Mjörn. Sjön är faktiskt så stor att man anordnar en distanskappsegling varje år som är 24 Nm lång. Det ligger en hel del båtar i sjön. Lördagen den 29e bjöd på morgonsol men när vi kom ut på banområdet började det regna och blåsa oavbrutet. 5 race skulle seglas på 2 eller 3 varvsbanor. I startfältet fanns det flera favoriter från västkusten, bl.a flerfaldiga SM-vinnarna bröderna Gunnarsson från Veddige, välseglande Mats carlberg från Träslövsläge och hemmafavoriten Tomas Hurtig. Från Sydfleeten deltog vi med viss förhoppning om att visa "skåpets" placering.
Det var första gången som vi fick prova vårt nya storsegel i riktig hårdvind. Vi kände meddetsamma att det bet bra i vinden. Efter fem seglingar hade vi placeringarna 4,3,2,4,1 vilket gav oss en andra plats totalt, en poäng efter br Gunnarsson som vann. På tredje plats kom Carlberg tätt följt av Hurtig. Tight medaljrace. där det endast skiljde 2 poäng mellan segrarna och 4e plats.