måndag 30 april 2012

H-båd i Köge - Fantastiskt segelväder och tuff konkurrens i Köge


Claus Höj Jensen är regerande världsmästare, seglade suveränt och hade råd med black flag i sista seglingen av sex med serien 1-2-1-3-1. Claus Frederik och Karl (MSS) hade förmodligen ändå tankar på att segla in så de blev knappast särskilt ledsna över en black flag. Steffen Stegger och Morten Nielsen kom tvåa och trea totalt, Anders Bertelsen fyra tidigare GoldCup vinnaren i Folkbåt Per Hovmark kom femma och Mads Korsgaard sexa.
I tredje startförsöket i sista seglingen behövde Korsgaard bli åtta av tretton båtar (10 var ute på black flag) för att bli fyra men blev trängd över linjen av Stegger precis vid startfartyget och därmed upptagen i skaran "diskade för black fllag".
Andra dagen var så långt bra för Korsgaard med en 1:a och en 5:a. Väldigt glädjande var 27 anmälda båtar vilket delvis beror på ett tidigt VM i Österrike. Alla som ska dit vill komma igång med säsongen. VM är just nu fulltecknat med 70 H-båtar på Traunsee!
Malmöbåtarna missade chansen att vara med denna gång ex Edman som enligt ryktet stannade hemma pga risk för kombon regn och stiltje på lördagen.

Anders R DEN470 hoj hoj ha de godt

1 kommentar:

Anders Nilsson sa...

Här är resultaten men man får veta vem som har vilket segelnummer:
http://www.koegesejlklub.dk/staevner/resultater.htm