torsdag 28 april 2011

Årets första tur med Grynet ikväll :-D

Vi fick så äntligen till en tur på sundet för att testa så allt stod rätt till. Nog märktes det att vi var lite nollställda efter vintern. Fantastiskt hur detta är energipåfyllnad.
Vi fick hissat vår Orkanspinnare som Åke kallar den. Vinden låg kring 10-12m/s ikväll så vi laddade med småsegel. Satte 3.5an och jag hoppades den skulle behöva bytas till mellan/hård focken så vi fick kört ett byte. Så blev inte fallet.
Spinnaren uppfyllde förväntningarna. Känns betydligt mindre med sina lägre skuldror och ska väl fungera i 25knop och uppåt.

Det blev ett par trassliga gippar men de kommer att sitta snart är jag övertygad om.
Loggen funkade inte så det blir meck med den imorgon. Synd för jag hade velat köra vinklar med nya spinnaren.
Storskotstravaren får sköljas och smörjas för den vägrade förflytta sig utan gnissel. Hur som hellst små grejer som är enkla att fixa. Fantastisk kväll och riktigt kul ombord.

Mattias Allroth tog bilden.

4 kommentarer:

Hansen sa...

Bra att du också handlat på dig hårdvindssegel.... Det säkrar upp att det blir mycket lättvind :-)

Anders Nilsson sa...

Ja, så blev det förra gången när vi satsade på D4-fock till vår First 31.7. Den var hissad sammanlagt 6 timmar innan jag sålde båten. Varav 1.5 timmar var i 4 m/s bara för att få se den.
I fjol satsade vi på lättvindsspinnare. Vi fick kört tre banben läns på KDY Atumn regatta med den.

Anonym sa...

Spinn Bommen är lite låg på masten.
Annars ser det ju fint ut.

Anders Nilsson sa...

Jo, det stämmer.
Bomläget som vi har som utgångsläge stämmer med vår allroundspinnare som har lite längre liklängd än vår tunga och lättvindarn.