lördag 15 januari 2011

Seglare i Sundet - Anders Bergmark, Hansson 31 Swe27

Anders Bergmark i Viken har ett långt förflutet på kappseglingsbanan. Efter många år i Express och i topp bland Öresunds Expresseglare i slutet på 80-talet och i början på 90-talet.
Tillsammans med Arne Sjöberg, om jag minns rätt, blev det en topp på 2a på SM 1990. Anders med familj håller till i Viken i norra Öresund. Där skaffade han så småningom en Manzanita.
Just nu är det ett nybyggnadsprojekt en Hansson 31 som gäller.

Jag frågade Anders om han tar upp racing igen och kör Öresunds SRS-Cup?
- Öresunds SRS cup? Vi drar igång detta lite försiktigt. Kommer troligen att segla med liten besättning, oftast 2 man shorthanded även i SRS race. Har både gennaker och spinnaker, ska prova mig fram vilket alternativ som passar oss bäst. I augusti/september hoppas jag vi har fått fart på båten.
Vi är anmälda till Bohusracet, startnummer #36.
Hela båtkonceptet med smal båt och tung blybulb är ett shorthanded koncept, dvs det ska inte behövas massa folk på railen för att båten ska kryssa väl. Offrar maxfart (sweet konceptet men det går ändå fort på undanvind) till förmån för kryssfart alltså. Dessutom blir det familjevänligt, visserligen lite lut men ingen behövs på railen när vi (Kerstin, Erik 14 och Viktor 12) kryssar söderöver i 10 m/s (??) efter att ha seglat Hermanö Runt (ytterligare ett sommarmål vi har vårt sommarviste på Hermanö).

http://piano-swe27.blogspot.com/
kan ni följa i detalj hur bygget gick till.

Här står Piano och som alla andra väntar...

Inga kommentarer: