lördag 28 februari 2009

I veckan tar Malmö Stad beslut om Malmö Seglings Arena

Svenska Seglarförbundet har beslutat sig för att köra Senior SM (+19) i Malmö. Själva upplägget bygger på att Malmö med närliggande klubbar ska ta hand om arrangemanget.
Riksidrottsförbundet har tillsammans med SVT beslutat att sammarrangera i en SM vecka.
Nästa års SM-nyhet heter alltså Senior-SM.
Ambitionen är att arrangemanget ska bli seniorseglarnas motsvarighet till JSM - en tävling som samlar många deltagare från flera klasser och där både bredd och elitsatsande kan vara med. Senior-SM kommer att arrangeras i Malmö under RF:s SM-vecka och tv-bevakas av SVT.

Malmö Stad behöver alltså ställa upp på arrangemanget.

Vi får se vad det blir. SSF förslag är att utnyttja Västra hamnen och Ribersborgs stranden. Långsiktigt är tanken att detta ska bli Malmö kretsens "Mästerskaps arena". Spännande!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den mest uppseendeväckande är väl att SSF går ut med ett arrangemang som enligt uppgift inte är förankrat hos något klassförbund förutom CB66 som ju är båten som skall användas. Varför stöttar inte SSF klassförbunden istället för att hitta på egna arrangemang som krockar med diverse andra?

/Peter

Anders Nilsson sa...

Det är väl som vanligt sent påkommit med det arrangemeng. Nu är det riksidrottsförbundet som beslutat sig för att en rad idrottsförbund med specialidrotter ska ha ett gemensamt SM i Malmö för seniorer.
SSF är ett sådant och man har tackat ja till att hänga på arrangemenget. Specialförbunden kommer att synas i media på ett sätt som de inte hade lyckats med ett ordinärt år.

Anonym sa...

Hur går det med SM veckan? i februari skrevs det på bloggen att beslut skulle tas samma vecka! Vad händer??!! Inget på MSS hemsida och inget här???

Anders Nilsson sa...

Senior SM-veckan är ett event som hanteras av Svenska Seglarförbundet och Malmö Stad.
Malmö Segel Sällskap är inte arrangör som det felaktigt annonserades ut på SSF´s hemsida.
SSf har tänkt sig att arrangemanget ska vara ett samarbete mellan "distriktets klubbar". Det finns projektledare utsedd men mer vet inte jag.

Anonym sa...

det måste alltid vara en klubb som arrangerar segeltävling. Har Malmö stad gått o blivit en segelklubb?

Anders Nilsson sa...

Nä, Malmö Stad är inte arrangerande klubb. :-)
Arrangerande klubb är inte klart om jag förstått det rätt. SSF har tänkt att klubbarna ska göra detta ihop. Kan vara en bra övning för att skapa kontakt klubbarna emellan.
Det handlar om mer än segling så det är egentligen Riks-idrottsförbundet och Malmö Stad som drar i det.