söndag 2 november 2008

Vintertræning i Hellerup

"Efter en længere pause har Hellerup Sejlklub besluttet at genoptage vintertræningen. I første omgang bliver der træning hver søndag indtil julestævnet 2. juledag.Hellerup Sejlklub har genoptaget en gammel tradition med vintertræning. Sidst var det Jørgen Stump Larsen og Søren Ebsen, der med hjælp fra deres sønner Henrik og Bo, stod for træningen i den mørke årstid. Det startede omkring 1986 og varede frem til 2003. Deltagere kom fra nær og fjern. De gamle Hellerup-sejlere kan fortælle om sejlere fra Sverige, England og så langt væk som Frankrig. Franskmanden var ansat i et luftfartsselskab, og fløj til Danmark hver anden uge for at træne i sin Finnjolle.
Fra Sverige var det sejlere i Tornado og Flying Dutchman, der kom for at træne på de specialudviklede baner.I tiden op til OL i 1988 og 1992 blev vintertræningen også benyttet til samlinger for det olympiske hold, og samtidig var det var en betydningsfuld del af Hellerup Sejlklubs aktiviteter som Team Danmark center. I perioder var deltagerantallet oppe på 90 sejlere, og der var fuld aktivitet på havn og i klubhus."
Läs mer på
http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=1&cid=9155&1225611193

I början på nittiotalet var vinterträningen i Hellerup fantastiskt kul - en riktig seglarfabrik.
Vi var där och körde Laser mot bland annat Mikael Hestbaeck och de andra. Mikael gick sedan över till Starbåt och körde OS för Danmark 1996. Man blir inte bättre än de man tränar med. :-)
Vinterträning i Öresund gör skillnad. Nu har vi det alltså på båda sidorna.

Inga kommentarer: