lördag 1 november 2008

Årets Halloweenare blev Team Nifelt

The Halloween H-boat race for the south region
För första gången har nu racet genomförts, den 1:e november i Limhamn.6 salta team mötte upp och två race genomfördes under fina förhållanden. Vädersmässigt, ca. 5 m/s O-NO vind och som vanligt mycket ström (Ca. 1,5knop).
Robert Nifelt med seger cigarren.
Alltid tight i H-båts fleeten

H-båtsfleeten i Limhamn växer nu och vi är inne i en positiv spiral. I dessa race deltog också team Blomqvist, SWE 457 från Kivik som har planerat in sin training camp här i Limhamn.

The Halloween H-boat race gänget samlade på bild.

Alldeles färsk i klassen är också team Palle Kron som sjösatte igår fredag och för första gången styrde en H-båt idag!! Starterna och banläggningen sköttes med bravur och toppklass av Balzar &co! -Stort tack för ert uppställ!
Två race genomfördes där båda räknades och det sista racet gav dubbelpoäng. Seglingen gick i Halloween-tecken och med "pumpa och ståt" serverades BloodyMary vid målgång samt pilsnerkorv.
Team Nifelt tog hem dagens race och visar stolt upp första priset. Björn Olssons äldsta dotter hade ordnat med den fina pumpan som också hade ljus i sig. Härligt!

Stolt vinnare av det prestigefyllda priset= en pumpa med urgröpt "läskiggubbe" och "inskription" blev Robert Nifelt med besättning.
Kappseglingen genomfördes nu för första gången, men redan nu är det klart att den kommer att ingå i den officiellakappseglingskalendern nästa år.
Då kommer även J24 och Melges att bjudas in och kanske också en respit klass. I Limhamn har vi 8 H-båtar och två till på gång. Förutom detta har vi utbyte med Kivik och Lomma så vi kan snart mönstra 10 båtar i fleeten inför nästa års NM.Palle Kron med besättning. Premiär frissan passade Palle, eller hur?

Båda racen var tighta, team Jacob Jacobsson i täten i båda racen. Jacob var dock för långt fram i andra start vilket gav en DSQ i andra seglingen.
I teamet ingick också "starbåtsräven" och olympiaseglaren Leif Möller. Tätt jagandes i båda racen var Team Nifelt i SWE 599.
Dagens "rookie" , team Palle Kron med besättning, Richard Ivarsson och Björn Jönsson, seglade verkligt stabilt och var uppe och högg i topp tre bitvis.
Richard har i "CV:n" ett VM-brons i H-båt från årets VM i Finland. Björn J höll sig också ombord idag vilket han inte gjorde förra gången han gastade med Palle (då i IF-klassen).
En stark prestation gjorde team Kivik som seglade på "lätten" med bara tvåman ombord men de kämpade för minst tre! Härlig inställning!
Rutinerade H-båtsrävarna i team Uno Gren SWE 562 var bra med i racen och hade en incident och tät kontakt med team Jacob J samt en för tidig start i 2:a racet vilket gjorde att de hamnade längre ner i totalen.
I mittköret och med en del oflyt vilket man inte har råd med i detta tighta fält hamnade team Björnligan 2.

Nedan följer resultatlistan:
Total:

1:a team Robert Nifelt SWE 599 med placeringarna 2 och 1 vilket gavtotalpoäng: 4
2:a team Palle Kron SWE 552 med placeringarna 5 och 2 vilket gavtotalpoäng: 9
3:a team Björnligan2 SWE 533 med placeringarna 4 och 3 vilket gavtotalpoäng: 10
4:a team Jacob Jacobsson SWE 583 med placeringarna 1 och 7(DSQ) vilket gavtotalpoäng: 15
5:a team Uno Gren SWE 562 med placeringarna 3 och 7(DSQ) vilket gavtotalpoäng: 17
6:a team Kivik, Blomqvist, med placeringarna 6 och 7 (DSQ) vilket gavtotalpoäng: 20

Med seglarhälsningar och vi ses på vattnet!
Vi tränar november ut om vädret tillåter.


Björn Olsson i Björnligan

Balzar & co gjorde en kanon prestation idag med banan och fick till det bra trots strömmen. Bojarna hade definitivt rätta färgen för dagen.5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är planen för H-båts seglarna i vinter?

Var detta årets sista eller kommer ni träna på helgerna så länge det inte blir någon is?

Mvh

Martin S

Anders Nilsson sa...

Det blir nog seglat hela vintern om vi ska vänta på is. Vi kör Dehler 34 tills bottenfärgen lägger av.
H-båtarna lyfter så de kör nog bara vädret tillåter.
Jag fick senaste nytt just nu i e-mail inkorgen från Björn Olsson.
"Vi seglar H-båt på lördag f.m. 10-12 och vi blir 4 H-båtar på söndag kl. 14.00-16.00.
Vi ses på havet!
Mvh
Björn"

Anonym sa...

inbjuder härmed alla intresserade till att segla PEMA Inshore race2008.start 1100 29 November rorsmansträff 1030.Två race planerade.Aktivmera sköter arrangemangen Huvudsponsorer,Napagoy cunsulting,pema arbetskraft övriga sponsorer Markentreprenad Lund,BCA,Vägverket produktion,Åa produkter,ITAB,Öresundsbron.

Anonym sa...

Anmälda till PEMA inshore race.
Team Tea/dk j 80
Team Vanity/dk j 80
Team XXL/swe j 80

SM7WDL sa...

Har han den där Robert Nifelt blivit en riktig storseglare det var annat en den där Askeladden som vi segla med på Österlen för många år sedan.
Hoppas allt bra med han.
Mvh. En gammal kompis Ronald Hallberg