lördag 5 april 2008

Tidigare rykten om X-yachts försäljning bekräftas

Danska Bådmagasinet Sejl skriver:

X-Yachts ikke til salg
"Processen med et delvist aktiesalg er afbrudt - X-Yachts fortsætter med samme ejerkreds.
04-04-2008 kl. 11:28 af Øyvind Bordal
De tre ejere af det danske succesværft fortsætter sammen Lars Jeppesen, Niels Jeppesen og Birger Hansen.
Administrerende direktør Lars Jeppesen siger om baggrunden for den sidste udvikling: ”Vi har været inde i overvejelser om et delvist aktiesalg, da vores ene part i ejerkredsen – Birger Hansen, for ca. et år siden ytrede ønske om gradvist at trække sig tilbage og gå på pension. I forhandlingerne med en mulig international partner kunne vi ikke enes om de forretningsbetingelser, vi blev stillet overfor." Videre med Birger Hansen"Vi har samtidig vurderet", fortsætter Jeppesen, "at gennemførelsen af et salg nu ville svække X-Yachts i firmaets videre udvikling. Det sidste var især et vigtigt punkt ved undersøgelsen af mulighederne for et delvist aktiesalg. Vi har derfor besluttet at drive X-Yachts videre i nuværende regi, og Birger Hansen fortsætter som medejer,” fortæller direktøren for Haderslev-virksomheden.
RekordårFor såvel omsætning som ordrebeholdning var sidste år endnu et rekordår for X-Yachts. Omsætningen nåede i 2007, 370 mio. DKK og man oplevede en markant stigning i ordrebeholdningen helt frem til 2009. Nye tiltag i støbeskeen”Vi har et godt og eftertragtet produkt," siger Jeppesen i en pressemeddelelse, "og der er allerede flere nye spændende bådtyper på vej - herunder en helt ny cruising linie for krævende og luksusvante langturssejlere. Samtidig har vi en række nye tiltag i støbeskeen, som vi glæder os til at realisere sammen med vores dygtige medarbejdere,” afslutter den administrerende direktør.Fokus på kerneområderneVirksomheden, som dermed har afbrudt planerne om delvist partnerskifte, vil således fortsætte sit fokus på det essentielle: Udvikling, produktion og salg af cruising, performance cruising og racing både."

5 kommentarer:

Unknown sa...

Puh...

Anders Nilsson sa...

Skönt va!
Alla rykten om Hanse och bavaria som ägare är nog över för stunden.

Anders Nilsson sa...

Skönt va!
Alla rykten om Hanse och bavaria som ägare är nog över för stunden.

Oxygen sa...

Hanse och Bavaria var aldrig spekulanter, vad jag fick höra i Danmark. Och det säljs inte som sagt..

Anders Nilsson sa...

Det var bara rykten som gick på båtmässorna tidigt i våras.
Att X-yachts var till salu var ju känt sen tidigare. Spekulationer startar alltid om det inte finns information så är det ju alltid. Skönt att det inte blev så.