söndag 9 januari 2022

Äntligen igång igen

Efter en kylslagen vecka med ledighet så gick det till slut inte att hålla sig. Idag samlades vi några ILCA7 seglare i Malmö Segel Sällskap för ett träningspass.

Det gäller att inte såsa på hamnplanen, då blir det snabbt kallt.

Idag var det hård byig frånlandsvind 8-12 m/s, nordgående ström 1-1,5 knop, 2 grader i luften, 4 grader i vattnet. 

Kort bana med manöverträning och harstart för att höja tempot. Som vanligt svårt med att falla av i hård vridande vind. Loss med kicken kan vi inte träna nog på och få till lovartslutet innan gipp. Bra med båtar vid rundningarna så det gällde att parera dem med.

Jesper Sundelöf och Pär Flygare från Lerberget planerar att segla med oss från Malmö tidig vår och de var var med idag. ILCA 7 seglare som inte räds kyla. Jättekul att vara fem på vattnet tyckte vi alla.

Temperaturen var okej idag fast den var låg. Det blir inte så mycket stänk som kyler i frånlandsvind utan vågor. Lika hårt från Sydväst hade nog varit plågsamt kallt.

För att förenkla det hela så släpar vi med bojarna själva så slipper vi krångla med banläggning och banläggare som fryser och vill in.

Till hösten så är det Distriktsmästerskapet som gäller i Lerberget som också är en deltävling i ILCA Sweden Syd Cup.

Anders Wennberg på Lidingö gör sitt bästa också för att komma igång och var ute igår. Det finns ju alltid de som har det värre. Ungefär som hunden Lajka.

Inga kommentarer: