söndag 18 juni 2017

Första kalibreringsrundan klar

Förra lördagseftermiddagen försökte vi kalibrera kompassen och hastighetsgivarna. Vi körde inne i kalkutskeppningshamnen men det blev inget bra. Jag hann sen inte mer den helgen och var på tjänsteresa tills midnatt på onsdagen.
Torsdagsmorgon var det vindstilla så Shae och jag gjorde om det hela och nu satt det som en smäck. Nu stämmer farten åtminstone lika bra som i fjol och kompassen är riktigt bra när vi jämförde mot enslinjer. Strömriktningarna är rimliga så det känns som en bra början.

Shae loggar så kallade "runs" direkt uppkopplad mot H5000 Herkules servern. 

I lördagseftermiddag var vi ute och testade vindgivarens AWA och vi justerade "missalignment" 2 grader. Kanske hade en grad räckt vi får se när vi kört lite. Vi körde också igenom kalibreringsprogrammet för vindgivaren men jag måste knappa in polardiagrammet för att få ut kalibreringsresultatet. 
Här blir det sen en iteration framöver med utvecklingen av polardiagrammet. Ju bättre polardiagrammet stämmer desto bättre går det att göra kalibreringen.
Nu visar instrumenten i alla fall till en normalnivå som vi kan börja utveckla från. Ska bli kul att se vad vi kan få ut i prestanda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anders,

Hur går det med kalibreringen och blir det något med Gdansk?

Lasse

Anders Nilsson sa...

Har inte hunnit med instrumenten men har en vecka ledigt nu så då ska jag få det klart tänkte jag.
Gdansk kör vi inte då vi inte tränat eller kappseglat i år.

Anonym sa...

Hej Anders

Det var ju trist. Jag kan bara föreslå att du tar med din seglarpolare och seglar shorthanded. En helt ny utmaning för dig. Varför inte testa på Ven runt till exempel? Adrenalin kick om inget annat. Instrumenten behövs där också.

Leif

Anders Nilsson sa...

Det positiva i det hela är att jag har mer än fullt upp med egna företagsamheten. Kappseglingen får vila i år.
Nä, shorthanded i SRS intresserar mig inte. Då lägger jag hellre tiden på cruisingsegling vilket jag känner mig färdig med.
Ska jag tävla på allvar(lägga pengar på) i något annat än i ORC får det bli i någon entypsklass. Har precis skaffat en kolfiberracer (cykel) och kommer förmodligen att komplettera med en Laserjolle för vinterträning.