söndag 26 mars 2017

Välja och splitsa moderna linor - Torsdagsträff 30 mars i Lomma

Marcus Sylvin från DinLina kommer ner och kör Splitskväll tillsammans med Johan Allgoth i Lomma. Marcus har levererat grymt fina jobb och det ska bli kul att se om man kan lära sig något. Johan Allgoth visade sina alster i höstas så att det blir en kanonkväll är säkert.


Utvecklingen av nytt tågvirke i moderna material med extremt hög hållfasthet, låg töjning och bra nötningsegenskaper ger helt nya möjligheter ombord. Fall, uthal, kaskader, mantåg, blockfästen, skot, akterstag är bara några exempel. Och det är inte svårt att göra egna tillbehör.
Vi lär oss göra två grundläggande splitsar i dyneema, öglesplits och loop. Båda splitsarna bygger på metoder som kan användas i mer avancerade splitsar.
Johan Allgoth, läkare och IF-seglare, berättar om sina erfarenheter när han försökt bemästra detta hantverk och ger tips på var man kan läsa på för att bli bättre. Dessutom kommer Marcus Sylvin, som parallellt med att driva webbshopen dinlina.se, jobbar professionellt med utveckling av kompositmaterial att berätta om teori och material bakom de moderna linorna samt hjälpa dig välja rätt lina till rätt tillämpning.

Välkommen, begränsat antal platser. Dinlina.se har med sig varuprover, men ta gärna med eget material och gärna också splitsverktyg om du har.

Klubben bjuder på fika.

Obligatorisk anmälan på https://goo.gl/forms/WjqAchwIVs2oJdJt1 50 kr för bara workshop eller 330 kr inklusive en D-Splicer 15 och en Selma 5.5 mm splitsnål, två utmärkta verktyg till bra pris.

Tid: Torsdag 30/3 kl 19:00
 Plats: LBS Klubbhus, Ankarplatsen 1, Lomma

 Samarrangemang med Malmö Segelsällskap MSS.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättekul att Marcus och Johan kör detta!