lördag 10 september 2016

Melges 24 European Championship 2016 – Hyères - en rapport från Skånegåsen.


SUI684 EFG vinner EM. Rast Christopher,  Zaugg Patrick,   Kornev Nikolay,   Rast Danielle,   Ferraglia Matteo


EM rapport från Ylva på Skånegåsen:

Veckan är slut och det har varit intensiva dagar med många timmar ute på havet i hård vind. Rätt trötta och slitna har vi efter programmets slut, stupat i säng och laddat för nästa racedag.
Hur gick det nu då?
Jo vi blev bästa svenska båt, kom på 25 plats av 54 i "over all" (16 länder),vilket är över förväntan och 12e plats i vår klass corinthian (amatörklassen) av 40 båtar.
Det har varit en fantastisk vecka med massor av segling på mycket hög nivå, hård vind, blåmärken, skavsår av allt hängande, puls och nerv. Vi har seglat i snitt tre race per dag, upp till 1,5 h långa, i vindstyrkor på 10-15 m/s, utom sista dagen då det var lättvind, då vi också gjorde veckans första dyrköpta tjuvstart.
Summa summarum, vi har huggit i toppen men kanske inte haft kraften att hålla i hela vägen i mål. Vi har varit ojämna, vilket vi kommer jobba vidare på. Exempel på hög nivå är en uppvisning av team EFG, som slutligen vann stort, när de klättrar upp ur vår skitvind och seglar om oss. Detta ger perspektiv på vad som är möjligt. Vilken lärorik och inspirerande vecka!

Resultat: http://melges24.com/europeans2016/results/

Inga kommentarer: