söndag 14 februari 2016

Bavariabåtarna blir oslagbara på Classic Fyn Rundt

Jakten på deltagare till regattorna fortsätter med nya idéer. Nu senast är det danska Classic Fyn Rundt som bjuder in till klasser för bara Bavariaseglare. Inget nytt egentligen då det alltid varit så för X-yachtsseglarna men nu utvecklar man löbsindelningarna till att också gälla Bavaria.
De tre Bavaria kategorierna är:

  • Bavaria racing efter DH med spiler/genakker
  • Bavaria Crusimg DH kun med rulleforsejl
  • Bavaria tur for både uden DH målebtev
Själv tror jag det är bättre att fokusera på dem som vill kappsegla eller så är det en rejäl insats att nå denna grupp seglare. Hur attraherar man cruisingseglarna? Fokus på äventyret?

7 kommentarer:

Johan sa...

Det är väl bra och kul att segla mot liknande båtar. Som du säger finns det ofta X-löb i våra farvatten vilket bidragit till mitt båtval. Det kan säkert locka ut fler Bavariaseglare med särskilda Bavaria-löb/klasser. De får säkert kul, i alla fall så länge det inte blekar ut. De flesta cruisingbåtar parkerar då obönhörligt. Vad som lockar är nog äventyr men även kappsegling på "lika vilkor". Dvs Bavaria mot Bavaria.

Anders Nilsson sa...

Ja, det måste ju vara en höjdare att kappsegla mot 3-5 båtar av samma typ istället för 30 liknande båtar. ;-)

Bavariaägarna är ju en stor grupp båtägare som jag tror valt bort kappsegling. Det låter så när jag pratat med dem. Jag vet bara hur svårt vi har haft att nå dem. Talar nog inte samma språk.
Ven Runt har varit duktiga att få med den här gruppen båtägare. Det har ingen annan segling i Öresund.

Johan sa...

Din första kommentar verkar ironisk. Vad menar du?

Vad gäller Ven Runt så är vi nog många klubbar som har en hel del att lära av RHSS hur locka bredden.

Blur sa...

Tittar man på de största kappseglingarna i Skandinavien så startar det fler Bavarior än Dehler...

Så man kanske skall vara lite försiktig med fördomarna. I alla fall om man vill locka ut dem på havet :-)

Anders Nilsson sa...

Även Öresund har många Bavariaägare men vi når inte dem särskilt väl med våra arrangemang eller andra mer cruisingorienterade båtägare heller för den delen. Båtägare som har Hanse, Jenneau, Oceanis och Dufour är inte heller med.
Vi har nu ganska många klubbar som inte längre är med i SSF och det var vad jag menade med valt bort kappsegling. Det finns idag också många båtägare som sen inte heller är med i någon klubb alls. Jag skulle tro att 60-70% av tex Limhamns båtägare inte är med i någon klubb alls och då menar jag segelbåtsägare. ca 15% är med i MSS som är SSF ansluten och resterande ca 10% är i LSS och 5% iLYC som är med i SBU.

Anonym sa...

Vissa bavarior kappseglingen väl lika frekvent som x o dehler.
Vi hade ett antal bavaria 35 o 38or i matchserien som seglades frekvent. Sedan någon 40 o 32a på västkusten
Välkomna initiativet. Kul att bjuda in dem på en basic nivå som en början för att få upp öronen för hur kul det kan vara...
Mvh Andreas fd bavariakappseglare

Anders Nilsson sa...

Det är klart att det är skillnad på Bavaria och Bavaria.
Det är ju stor skillnad på förutsättningarna om man har Bavaria Cruiser med grundaste kölen, rullstor utan lattor och rullgenua eller om man har en Bavaria Match.
De flesta X-Yachts- och Dehlerbåtarna tävlas det inte alls med och de är ju naturligtvis också en grupp seglare som är välkomna. Var tog Arconorna vägen?
Jag tycker ju Ven Runts upplägg är mer inbjudande med Familjesegling än att göra en särskild Bavariaklass. Man får kanske börja någonstans?