torsdag 26 juli 2012

Hanöregattan - onsdagens race

Jag hängde på Per-Håkan Persson och Jonathan på J-24. Jonathan skötte allt på mast och fördäck jag körde genuan och spinnakern. per-Håkan styrde. Stämningen i Simrishamn var redan på topp då jag kom på tisdagskvällen. Man hade haft fina race under veckan och humöret var på topp.
man körde triangelbana typ Neapel. Ett race på förmiddagarna och ett på eftermiddagarna. På lunchen serverade klubben mat i klubbhuset. Otroligt trevligt.
Ett 20-tal båtar deltog och de var uppdelade i två SRS-klasser. Vi körde i stora klassen.
Extra kul var att se lilla klassen. Det seglades i allt från Comfort 26, hottade minitonnare, folkbåtar, Drake etc. Bilden är från starten.

Vi bestämde oss för att dra ut till havs efter starten. Vinden blåste från norr. Vi positionerade ossi lovart för att kunna slå ut tidigt. Mohlin i First 34.7 i lä och vi låg långt upp på linjen. J-24 är ju accelerationssnabb jämfört med de större. Bakifrån kommer J-105 och tränger sig in mellan First 34.7 och oss. Skapade en himla röra. Vi kunde inte komma igång som tänkt och killarna i Expressen kom förbi.
Bara bita ihop och köra. Vi har bra tryck på högerkanten och det går fint. 
Vid första kryssmärket rundar vi samtidigt som de större båtarna och vi har J-105 till och med bakom. Känns fint.
Vi blir så småningom överkörda av J-105 och en trimaran. Snackaom att stanna i den lätta vinden. Expressen knaprar in på oss och vid rundningen är de också om oss.
vi gippar tightare och är om igen.
Vi glider ifrån expressen och väljer att jobba oss ner så fort vinden blåser så vi kan köra högre när det lättar. Vi tar in på J-105!!
Efter kryssen och 2 timmars segling så är vi nära dem igen. Andrs Mohlin i First 34.7 jagas av First 30 men lyckas hålla dem bakom sig.
Vi gör ett race vi är nöjda med och det är alltid kul att segla i dessa vatten. Vi slutar tvåa i dagens race och race #2 ställs in då vinden lägger av efter en härlig pytt i panna till lunch.
Per-Håkan och Jonathan vinner hela veckan i sin J-24. Riktigt kul att få hänga med.

Per-Håkan Persson
Jonathan
Här är alla resultaten:
http://www.simss.se/images/stories/pdf/resultat/hanoregattan_2012.pdf

Inga kommentarer: