tisdag 25 mars 2008

Ytterliggare ett Two-Handed race arrangeras i Öresund- 3dje i raden

Shorthanded när det är i sin enklaste form.
Gummikantsracet utanför Limhamn

Helsingborg Yacht Club och Gilleleje segelsällskap hänger på short handed trenden.
Fantastiskt kul initiativ och dessutom över gränsen i Öresund.
Racet syftar till att locka ut fler seglare genom att erbjuda en 2-manskappsegling i norra delen av sundet. Den startar den 20 september i Helsingborg med modifierad jaktstart och går norrut till Öresund norra -väster om Höganäs och därefter till Gilleleje där man efter målgång lägger till i hamnen för en gemensam middag och segelsnack i samband med att delresultatet redovisas i Gillelejes klubbhus .
Efter övernattning startar seglingen på söndagen den 21 sept. för sträckan Gilleleje-Helsingborg utefter danska kusten.
Konceptet baserar på klubbens seglares erfarenheter av Östersjömaror och Byxelkroksseglingar i Östersjön. Låter som ett trevligt koncept.
Racet vänder sig i denna form framför allt till de som har svårt att få ihop en större besättning och som tycker det blir för lite tid för umgänge med likasinnade vid de flesta kappseglingar. Seglingen kommer att kallas 2-manskappseglingen Helsingborg-Gilleleje t.o.r.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många distans kan det bli lör resp sön?

Anonym sa...

skulle gissa på c:a 30 distans beroende på banans sträckning. Detta låter som ett riktigt bra initiativ av HYC i Helsingborg!
/ Martin

Anders Nilsson sa...

Vi funderade i fjol på att köra Byxelkroken efter att ha hört hur fantastiskt trevlig regattan är med en övernattning på Öland. Låter som ett bra koncept att kolla på.